Το Ποτάμι «υποδέχθηκε» τους Μεταρρυθμιστές

Το Ποτάμι «υποδέχθηκε» τους Μεταρρυθμιστές

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στη συνωμοσία του καλού, σημαντικό ρόλο θα παίξει ο Σπύρος Λυκούδης και οι Μεταρρυθμιστές». Με τη φράση αυτή ο κ. Στ. Θεοδωράκης υποδέχθηκε χθες στο «Ποτάμι» την πολιτική κίνηση του πρώην γραμματέα της ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώνοντας έτσι την πρόθεσή τους να συνεργαστούν προεκλογικά. «Πρόθεσή μας είναι να διαμορφωθεί μια ισχυρή δύναμη που θα ισορροπήσει την πολιτική ζωή του τόπου γι’ αυτό και συμπλέουμε με το “Ποτάμι” που είναι ο φορέας με τον οποίο θα πάμε στις εκλογές», είπε από την πλευρά του και ο κ. Λυκούδης, ο οποίος σημειωτέον διέψευσε ότι είχε εμπλακεί σε παράλληλες βολιδοσκοπικές συζητήσεις και με το ΠΑΣΟΚ.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ωστόσο, δεν ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες της συγκεκριμένης σύμπραξης. Δεν αποσαφηνίστηκε ο ρόλος που τυχόν θα έχουν οι Μεταρρυθμιστές στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων ή ακόμη και στην προεκλογική στρατηγική της Σεβαστουπόλεως, ενώ δεν ελέχθη καν αν ο κ. Λυκούδης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του «Ποταμιού», όπως επροεξοφλείτο μέχρι προχθές.

Αιτία που έμειναν όλα αυτά προς διευκρίνιση είναι ότι -κατά πληροφορίες- προχθές το βράδυ διατυπώθηκαν ξαφνικά επιφυλάξεις από στελέχη του «Ποταμιού» στο ενδεχόμενο ο κ. Λυκούδης να εκλεγεί ex officio βουλευτής και να μην εκτεθεί στην ψήφο των πολιτών. Οι ενιστάμενοι συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη δεν εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους γιατί έχουν κάτι προσωπικό με τον επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών. Κάθε άλλο. Αλλά γιατί εκτίμησαν ότι το να «μετακομίσει» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του «Ποταμιού» ένας βουλευτής που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ όχι μόνον αντίκειται στις αρχές αξιοκρατίας που επαγγέλλεται το «Ποτάμι», αλλά κυρίως θα προσφέρει ένα πρώτης τάξεως επιχείρημα στους αντιπάλους του κ. Θεοδωράκη. Και τούτο, διότι θα μπορούν κάλλιστα να ισχυριστούν ότι το «Ποτάμι», προσβλέποντας στη στήριξη του κ. Λυκούδη, προχώρησε σε μια καθ’ όλα παλαιοκομματική συναλλαγή μαζί του χαρίζοντάς του μια βουλευτική έδρα. Επιπλέον δε έκριναν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναιτίως θα έπληττε πολιτικά και τον κ. Λυκούδη, δεδομένου ότι θα εκπέμψει την αίσθηση ότι φοβάται μήπως δεν μπορεί να εκλεγεί με σταυρό, ενώ κάποιοι τόνισαν ότι δεν υπάρχει στη Μεταπολίτευση το προηγούμενο κάποιος βουλευτής να έχει εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια Επικρατείας δύο διαφορετικών κομμάτων.

Σημειώνεται ότι οι επιφυλάξεις αυτές, όπως και το γεγονός ότι συνεργάτες του κ. Λυκούδη μόνον ευχάριστα δεν άκουσαν την έννοια της «προσχώρησης» και όχι της «συνεργασίας» που χρησιμοποίησε αρχικώς το «Ποτάμι» για να υποδεχθεί τους Μεταρρυθμιστές, δημιούργησαν πρόσκαιρα την αίσθηση ότι η σύμπραξη θα μπορούσε και να ματαιωθεί. Οπως αποδείχθηκε ωστόσο, επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές και έτσι οι κ. Θεοδωράκης και Λυκούδης συναποφάσισαν να ανακοινώσουν χθες τη συνεργασία τους και να προσδιορίσουν τις λεπτομέρειες στη συνέχεια.

Στα αξιοσημείωτα, τέλος, της χθεσινής εκδήλωσης ήταν η παρουσία του πρώην γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος φημολογείται ότι είτε θα είναι επίσης υποψήφιος βουλευτής με το «Ποτάμι» είτε και από τα πρόσωπα που ο κ. Στ. Θεοδωράκης θα προτείνει να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, αν επιλέξει να συμπράξει σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή