Νέα παρέμβαση ΠΑΣΟΚ κατά της δημιουργίας νέου κόμματος από Παπανδρέου

Νέα παρέμβαση ΠΑΣΟΚ κατά της δημιουργίας νέου κόμματος από Παπανδρέου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση στον Γιώργο Παπανδρέου ώστε να αποφευχθεί έστω την ύστατη στιγμή η δημιουργία νέου κόμματος, κάνουν σύμφωνα με διαρροές στον Τύπο στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος φέρεται να έχει υπογραμμίσει προς τον κ. Παπανδρέου ότι μετά τις εκλογές θα αναληφθούν οι αυτονόητες πρωτοβουλίες για τη διενέργεια συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, κάτι που ο τελευταίος είχε μεταξύ άλλων ζητήσει. Ωστόσο διευκρινίζεται πως δεν θα πρόκειται για ένα «συνέδριο ξεκαθαρίσματος, αλλά συνέδριο προσανατολισμού της χώρας και της παράταξης».

Πηγές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν επίσης ότι αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί η ενότητα του χώρου και ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την συστράτευση των στελεχών ούτε την ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων στον Αρειο Πάγο.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν παράλληλα ότι είναι αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου  που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκλεγόμενος πρόεδρός του και αναδεικνυόμενος σε πρωθυπουργό.

«Μια τέτοια ενέργεια θα συνιστούσε  προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης», αναφέρεται χαρακτηριστικά και υπενθυμίζεται ότι «ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο επικράτειας ή στο ψηφοδέλτιο όποιας εκλογικής περιφέρειας επιθυμεί».

Πηγές του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν τέλος τη στάση του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι όλα τα στελέχη και ιδιαιτέρως όσοι είχαν προσωπική συμμετοχή στις κρίσιμες για τον τόπο και την παράταξη επιλογές θα πρέπει να ανταποκριθούν στο χρέος τους για ενότητα στο ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, η ύστατη προσπάθεια του κ. Ευ. Βενιζέλου να γεφυρώσει το χάσμα με τον κ. Γ. Παπανδρέου έπεσε στο κενό μετά και την τελευταία συνάντηση των δύο ανδρών. Πρόκειται για μια εξέλιξη που ανοίγει πλέον τον δρόμο για την ανακοίνωση νέου κόμματος από τον κ. Παπανδρέου, αμέσως μετά και την τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου. Μάλιστα όπως μετέδωσαν τα επιτελεία τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και του κ. Παπανδρέου, δεν υπήρξε συμφωνία ούτε στα ψηφοδέλτια, ούτε και στην προοπτική δρομολόγησης ενδοκομματικών πρωτοβουλιών μετά τις εθνικές εκλογές.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η προετοιμασία στο στρατόπεδο του κ. Γ. Παπανδρέου ώστε να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο, μετά την τρίτη ψηφοφορία της ερχόμενης Δευτέρας προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη αποφασίσει οριστικά τη δημιουργία νέου κόμματος. Μάλιστα, δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει με πιο αργά βήματα, αναμένοντας και την εξέλιξη των επόμενων εθνικών εκλογών. Οι διεργασίες, πάντως, στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου είναι διαρκείς. Τον τελευταίο μήνα ο πρώην πρωθυπουργός έχει καθημερινή συνεργασία στο γραφείο του στο Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου» με ολιγομελή ομάδα συνεργατών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή