Η επόμενη κίνηση του Γ. Παπανδρέου

Η επόμενη κίνηση του Γ. Παπανδρέου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιθανή ανακοίνωση ενός κόμματος από τον κ. Γ. Παπανδρέου θα αποτελέσει ίσως την πιο χαρακτηριστική ένδειξη της ρευστότητας που επικρατεί στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της πέριξ αυτού κεντροαριστεράς. Στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού προετοιμάζονται για τα επόμενα βήματα, προσανατολισμένοι στον σχεδιασμό της ανάγκης για κατάρτιση ψηφοδελτίων πριν από τις εκλογές, εφόσον βεβαίως, δεν αναδειχθεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπανδρέου πάντως δέχεται ακόμη εισηγήσεις από συνεργάτες του να μη δημιουργήσει κόμμα αυτή τη στιγμή, αλλά να περιμένει τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Το επιτελείο του κ. Παπανδρέου απαρτίζεται από βουλευτές όπως οι κ. Φιλ. Σαχινίδης και Θ. Μωραΐτης αλλά και από πρώην υφυπουργούς και στελέχη όπως οι κ. Γ. Πεταλωτής, Σ. Ξυνίδης και Φιλ. Πετσάλνικος. Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου διαδραματίζει ο κ. Γ. Ελενόπουλος με τη βοήθεια στελεχών, όπως ο κ. Τ. Συκάκης, παλαιός συνεργάτης του κ. Πεταλωτή. Βουλευτές όπως οι κ. Κ. Τριαντάφυλλος και Συμ. Κεδίκογλου αντιμετωπίζουν θετικά τις πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου, ωστόσο δεν εντάσσονται στην οργανωτική ομάδα του. Με τις γενικότερες απόψεις του πρώην πρωθυπουργού συντάσσονται και στελέχη όπως οι κ. Π. Γερουλάνος και Ι. Ραγκούσης, ωστόσο απέχουν και οι δύο από διεργασίες για τη δημιουργία κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου συνομιλεί και με παλαιότερα στελέχη, όπως οι κ. Χ. Καστανίδης, Δ. Ρέππας και Μιλτ. Παπαϊωάννου. Εξ αυτών μόνο ο κ. Ρέππας φέρεται να πιθανολογεί την συμμετοχή του σε πιθανό κόμμα του κ. Παπανδρέου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φανεί και πώς θα εξελιχθούν οι πρωτοβουλίες της κ. Αννας Διαμαντοπούλου και του κ. Γ. Φλωρίδη, οι οποίοι προωθούν τη δημιουργία του Δημοκρατικού Μεταρρυθμιστικού Πόλου, δηλαδή τάσσονται υπέρ της σύμπραξης των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων που άλλοτε διαμόρφωναν τον πυρήνα του πολιτικού Κέντρου. Αν και η κ. Διαμαντοπούλου έχει ταχθεί εναντίον νέου κόμματος, τόσο η ίδια όσο και ο κ. Φλωρίδης βρίσκονται σε επαφές με πρόσωπα από τον πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή