Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αύριο το μεσημέρι, στη Βουλή, θα συνεδριάσει στις 14.00, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Με μόνο, αλλά όχι απλό, ερώτημα εάν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για την άκαρπη κατάληξη της ψηφοφορίας ή θα γίνει η… έκπληξη που θα οδηγήσει τον κ. Σταύρο Δήμα στο Προεδρικό Μέγαρο, οι 300 της Βουλής καλούνται στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας σε μία από τις πιο κρίσιμες ψηφοφορίες της μεταπολιτευτικής ιστορίας της Ελλάδας. Στα κομματικά επιτελεία διατυπώνεται σχεδόν βεβαιότητα για το αποτέλεσμα, πλην όμως ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το ενδεχόμενο ανατροπών στο «παρά πέντε» της ψηφοφορίας. Αλλωστε, κάποιοι βουλευτές, όπως οι κεντροδεξιοί Βύρων Πολύδωρας και Βασίλης Καπερνάρος, μοιάζει να αναμένουν να ψηφίσουν οι… 178 πρώτοι βουλευτές, πριν οι ίδιοι δώσουν ψήφο (ως 179ος και 180ός) για την εκλογή Δήμα.

Υπενθυμίζεται πως στην δίνη των εξελίξεων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε χθεσινή συνέντευξή του από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, περιέγραψε με απόλυτη σαφήνεια τους κινδύνους που θα διατρέξει η χώρα από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά και στην ευθύνη των βουλευτών που δεν θα ψηφίσουν. Παράλληλα, έκκληση απεύθυνε στους βουλευτές όλων των κομμάτων να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, «να απομακρύνουν οριστικά την αβεβαιότητα και τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τη χώρα. Αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο η ευθύνη θα βαρύνει όσους ψηφίσουν παρών» .

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή