ΠΑΣΟΚ: Στο κενό οι «γέφυρες» από τα κορυφαία στελέχη

ΠΑΣΟΚ: Στο κενό οι «γέφυρες» από τα κορυφαία στελέχη

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χάσμα που υφίσταται ανάμεσα στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στον σχεδιασμό του για ίδρυση νέου κόμματος, προσπαθεί να γεφυρώσει τις τελευταίες ώρες σειρά παλαιότερων και νεότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη που πραγματοποίησαν δημόσια παρέμβαση διαφωνούν με τη δημιουργία κόμματος από τον κ. Παπανδρέου. Ο κ. Κ. Σκανδαλίδης έδωσε στη δημοσιότητα ανοιχτή επιστολή, μέσω της οποίας ο πρώην υπουργός αναγνωρίζει απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου ότι «στην κρίσιμη στιγμή σήκωσες ένα βάρος δυσβάστακτο χωρίς να λυγίσεις», ωστόσο επισήμανε ότι «δεν πρέπει να σε τυφλώσει καμία σκοπιμότητα της στιγμής».

Με έμμεσο τρόπο αποδοκιμάζει τους σχεδιασμούς για δημιουργία νέου κόμματος και ο κ. Κ. Λαλιώτης, ο οποίος ζήτησε να διαφυλαχθεί η συνοχή του ΠΑΣΟΚ. «Κάθε επιλογή και κάθε απόφαση που οδηγεί στη διάσπαση», επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Λαλιώτης, «είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός “εμφύλιος” και μύρια, μοιραία λάθη».

Χθες το μεσημέρι, λίγο μετά την τρίτη ψηφοφορία, στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή μετέβησαν διαδοχικά η κ. Φώφη Γεννηματά και οι κ. Ανδρ. Λοβέρδος, Π. Κουκουλόπουλος, Ι. Μανιάτης, Ι. Δριβελέγκας και Δ. Κρεμαστινός. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον κ. Ν. Ανδρουλάκη στο Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», ο οποίος πρότεινε συνέδριο μετά τις εκλογές και να καταρτίσει κοινές λίστες με το ΠΑΣΟΚ, με την ηθική δέσμευση ότι μετεκλογικά, εφόσον δημιουργήσει νέο κόμμα, οι υποψήφιοι που θα τον ακολουθήσουν θα παραιτηθούν από τις έδρες τους. Η επίσκεψη των στελεχών στο γραφείο του κ. Παπανδρέου έγινε δίχως την έγκριση του κ. Βενιζέλου. Τόσο από το στρατόπεδο του κ. Βενιζέλου όσο και από εκείνο του κ. Παπανδρέου αφήνονταν αιχμές για το κίνητρο της επίσκεψής τους, ενώ συνεργάτης του κ. Παπανδρέου άφηνε να εννοηθεί ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην προσπάθεια των στελεχών να εξασφαλίσουν την επανεκλογή.

Ο κ. Ι. Ραγκούσης πρότεινε χθες (Βήμα Fm) να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ο κ. Βενιζέλος, με τον κ. Παπανδρέου ενταγμένο στα ψηφοδέλτια, με τη συμφωνία ότι έπειτα θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για νέα ηγεσία. Και απηύθυνε πρόσκληση προς τους βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να δεσμευθούν για τις διαδικασίες. Χθες παρενέβη και ο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος τονίζει ότι, με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις, «οι προτάσεις Παπανδρέου έγιναν στο σύνολό τους αποδεκτές» και ζήτησε το ΠΑΣΟΚ «να δώσει τη μάχη ενωμένο». Ο κ. Παπαϊωάννου παροτρύνει τον πρώην πρωθυπουργό να μη δώσει την ευκαιρία σε όσους «έχουν σημείο αναφοράς το προσωπικό τους μέλλον και το διασφαλίζουν χάριν της “ομπρέλας” που τους παρέχει το όνομα “Παπανδρέου”». Ο κ. Θ. Πάγκαλος πρότεινε χθες τη σύσταση μιας «τρόικας», με τη συμμετοχή του κ. Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Βενιζέλο και ακόμη ένα στέλεχος που θα επιτηρεί την προεκλογική εκστρατεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή