Προσκλητήριο επιστροφής στους ΑΝΕΛ από Καμμένο

Προσκλητήριο επιστροφής στους ΑΝΕΛ από Καμμένο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση σε όσους βουλευτές του έχουν αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ και δεν ψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επανακάμψουν θα απευθύνει ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος, όπως δήλωσε στην Κ.Ο., η οποία συνήλθε στα γραφεία του κόμματος αμέσως μετά την προεδρική εκλογική.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τους βουλευτές για τη «συμπαγή στάση» που επέδειξαν στην προεδρική εκλογή, ενώ υποστήριξε ότι χάρις σε αυτήν του τη στάση το κόμμα του είχε ρόλο ρυθμιστή. «Αποδείξαμε ότι ήμασταν μέχρι σήμερα ρυθμιστές και αύριο θα είμαστε εγγυητές σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», είπε στη δήλωσή του έξω από τη Βουλή, στην Κ.Ο., αλλά και μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση.

Το κύριο επιχείρημα των ΑΝΕΛ στην προεκλογική περίοδο θα είναι ότι εγγυώνται ανυποχώρητη στάση στα Μνημόνια και τερματισμό της «ξένης κατοχής», ακόμη και αν άλλες δυνάμεις της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης βάλουν νερό στο κρασί τους: αυτό εννοεί ο κ. Καμμένος με τον όρο «εγγυητής». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν θέλει τον ρόλο του μικρότερου εταίρου σε μια «αριστερή κυβέρνηση» και γι’ αυτό ζητάει μετά τις εκλογές σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας – όπου χωρούν όλοι πλην της Χ.Α. και των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Oπως δήλωσε ο κ. Καμμένος, «η Ελλάδα πρέπει πλέον να βαδίσει ενωμένη προκειμένου να επανακτήσει άμεσα την εθνική κυριαρχία της, να εφαρμοστούν το Σύνταγμα και η Δημοκρατία, να γίνουν οι εκλογές σε ήρεμο κλίμα και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα εφαρμόζει τις εντολές του ελληνικού λαού και όχι τις εντολές ξένων».

Η πρόσκληση προς τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ αφορά κυρίως τον κ. Β. Καπερνάρο, αλλά και την κ. Χρυσούλα Γιαταγάνα, για την οποία οι ΑΝΕΛ εκτιμούν ότι δεν έχει κλείσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος εξήρε ονομαστικά τη στάση τους.

Προέβλεψε επίσης πολύ σημαντικές εξελίξεις στην πολιτική σκηνή και εκτίμησε ότι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα αποχωρήσουν, γιατί «έχουν τελειώσει και για τα κόμματά τους». Υποστήριξε, επίσης, ότι η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων προχωράει με γοργούς ρυθμούς και ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ, ενώ δεν απέκλεισε ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ με το συνεργαζόμενο κόμμα «Πυρίκαυστος Ελλάδα», να είναι υποψήφιος βουλευτής. Ο κ. Καμμένος θα ξεκινήσει τις προεκλογικές περιοδείες του στις 6 Ιανουαρίου, αρχής γενομένης από την Αλεξανδρούπολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή