Παρασκηνιακές διεργασίες ενόψει εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Παρασκηνιακές διεργασίες ενόψει εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλία γεφύρωσης του χάσματος που υπάρχει ανάμεσα στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Γ. Παπανδρέου έχουν αναλάβει τα τελευταία 24ωρα σειρά εν ενεργεία και όχι μόνο, στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις νυν και πρώην στελεχών όπως οι κ.κ. Κ. Σκανδαλίδης, Κ. Λαλιώτης, Μιλτ. Παπαϊωάννου και Θ. Πάγκαλος, βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες παρασκηνιακές διεργασίες. Σήμερα, λίγο μετά την ψηφοφορία από το γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή πέρασαν η κ. Φώφη Γεννηματά και οι κ.κ. Α. Λοβέρδος, Π. Κουκουλόπουλος, Ι. Δριβελέγκας, Ι. Μανιάτης, Δ. Κρεμαστινός και Ν. Ανδρουλάκης.

Η επίσκεψη στο γραφείο του κ. Παπανδρέου έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον κ. Βενιζέλο, ωστόσο, εξ' όσων διεφάνη, ο πρώην πρωθυπουργός υπήρξε ιδιαιτέρως φειδωλός στις εκφράσεις που χρησιμοποίησε. Τα στελέχη αποχώρησαν από το γραφείο του δίχως να λάβουν καμία απάντηση για το αν και πότε ο πρώην πρωθυπουργός προτίθεται να ανακοινώσει το νέο κόμμα.

Την εκτίμηση ότι η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν συνιστά πολιτική νίκη της αντιπολίτευσης, αλλά πρόβλημα για τη χώρα, την οικονομία, το λαό, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «οι εκλογές δεν έχουν διεξαχθεί», «τώρα θα διεξαχθούν, άρα τώρα θα κριθούν». Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση που «πανηγυρίζει» γιατί πηγαίνουμε σε εκλογές, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ανιστόρητο» το επιχείρημα, όπως τόνισε, ότι «η προσφυγή στις εκλογές δεν βλάπτει, γιατί οι εκλογές είναι συνώνυμες της δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι «δεν λαμβάνει υπόψη την εμπειρία των κοινοβουλευτικών συστημάτων», για να τονίσει ότι η δημοκρατία βασίζεται στις περιοδικές εκλογές και πως «θέλει καθαρά διαστήματα εφαρμογής πολιτικών για να αποδίδουν αποτελέσματα οι πολιτικές αυτές». Επιπλέον, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τον τρόπο που χειρίστηκε όχι μόνο θεσμικά αλλά ηθικά τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής και με τον οποίο «κινδυνεύει να ακυρώσει μακροπροθέσμως τις προϋποθέσεις συναίνεσης στη χώρα μας και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο». 

Οι συντάκτες της «Κ» μεταδίδουν ζωντανά τις εξελίξεις:

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή