Μετά την Πρωτοχρονιά οι ανακοινώσεις Παπανδρέου

Μετά την Πρωτοχρονιά οι ανακοινώσεις Παπανδρέου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την Πρωτοχρονιά αναμένεται να ανακοινώσει την ίδρυση του νέου κόμματος ο κ. Γ. Παπανδρέου, έπειτα και από τη χθεσινή αποτυχία της παρούσας Βουλής να αναδείξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αποφεύγουν να αποκαλύψουν τον ακριβή σχεδιασμό του κ. Παπανδρέου. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι εφόσον ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, τότε ο υφιστάμενος μηχανισμός μπορεί να τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα ακόμη και εντός ενός 24ώρου.

Χθες στη Βουλή, εντός κι εκτός του γραφείου του κ. Παπανδρέου ήταν όλοι οι στενοί συνεργάτες του, αναμένοντας κατευθύνσεις από τον πρώην πρωθυπουργό. Ενδεικτική της αγωνίας με την οποία αναμένουν άπαντες τις αποφάσεις του κ. Παπανδρέου είναι η αδυναμία ακόμη και υψηλόβαθμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να διασταυρώσουν διάφορες πληροφορίες. Πηγή σύγχυσης αποτέλεσε κάποια στιγμή χθες το μεσημέρι μια σειρά σύντομων συνομιλιών του κ. Φίλ. Πετσάλνικου με δημοσιογράφους, μετά την ψηφοφορία. Είναι ενδεικτικό ότι υπουργοί και υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έστελναν μεταξύ τους γραπτά μηνύματα και αντήλλασσαν τηλεφωνικές κλήσεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο κ. Πετσάλνικος γνωστοποίησε πράγματι την ημερομηνία ανακοίνωσης του νέου κόμματος και αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, για πότε ακριβώς προσδιορίζεται.

Στο στρατόπεδο του κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχουν εισπράξει θετικά τις πολλές και ποικίλες παρεμβάσεις των διαφόρων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τη διασφάλιση της ενότητας. Μάλιστα, αμέσως μετά τις συναντήσεις των στελεχών του κόμματος με τον κ. Παπανδρέου, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού μιλούσαν με μάλλον αρνητικά λόγια για την πρωτοβουλία των συγκεκριμένων προσώπων. Αργότερα, πάντως, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου επαναλάμβαναν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει λάβει ακόμη ουσιαστικές απαντήσεις από την πλευρά του κ. Βενιζέλου.

Στο γραφείο του κ. Παπανδρέου ήταν και χθες παρόντες οι βασικοί συνεργάτες του το τελευταίο χρονικό διάστημα και δη οι κ. Θ. Μωραΐτης, Φίλ. Σαχινίδης και Γ. Ελενόπουλος. Οι κ. Γ. Πεταλωτής και Σ. Ξυνίδης εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα μετόπισθεν και στην οργανωτική προσπάθεια η οποία γίνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται συναντήσεις σε πρωτεύουσες νομών και κωμοπόλεις μεταξύ μικρών πυρήνων στελεχών τους οποίους διαθέτει ο κ. Παπανδρέου ανά την Ελλάδα. Η συμφωνία με τη δημιουργία κόμματος δεν είναι καθολική ούτε σε αυτές τις συναντήσεις, όπως άλλωστε και μεταξύ των συνεργατών του κ. Παπανδρέου, πολλοί εκ των οποίων δεν συμφωνούν με τη δημιουργία νέου κόμματος σε αυτή τη φάση, σε μια πολύ σύντομη και πολωτική προεκλογική περίοδο. Ακόμη όμως και μεταξύ των νυν συνεργατών του κ. Παπανδρέου υπάρχει διαφωνία για τα πιθανά ψηφοδέλτια, καθώς θεωρούν ότι, εφόσον προχωρήσει το νέο κόμμα, δεν μπορεί να έχουν θέση πρόσωπα που έχουν πολυετή θητεία σε υπουργικές θέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή