Επιστροφές στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Επιστροφές στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγώνα πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά… ασυμβίβαστο αγώνα για να μάθει και ο τελευταίος πολίτης την αλήθεια», ζήτησε χθες από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος. Σε Μαξίμου και Συγγρού οι προεκλογικές μηχανές δουλεύουν στο φουλ και χθες πραγματοποιήθηκε και νέα σύσκεψη με τους εκπροσώπους των εταιρειών που θα αναλάβουν την εκστρατεία στα ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, με την επανάκαμψη και των κεντροδεξιών βουλευτών που, αν και εκτός Ν.Δ., στήριξαν στη Βουλή την υποψηφιότητα του κ. Στ. Δήμα. Η κ. Μίκα Ιατρίδη, που είχε διαγραφεί το 2012 και πολιτευόταν με τους ΑΝΕΛ, συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό και θα είναι υποψήφια στα Δωδεκάνησα με τη Ν.Δ. Αντιστοίχως, ως πράξη ευθύνης και σύνεσης χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια και ο κ. βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος, ενώ στον νομό Αρτας, και όχι στην Αχαΐα, θα είναι υποψήφιος και ο τρίτος πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Γ. Νταβρής. Στις λίστες της Ν.Δ. θα είναι, όπως όλα δείχνουν, και ο κ. Γ. Κασαπίδης, ενώ σε διαφορετική τροχιά κινούνται οι κ. Παν. Μελάς (σ.σ. δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος ο γιος του, δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά) και ο κ. Γ. Κουράκος. Αντιθέτως, όπως ανακοίνωσε μετά επικοινωνία που είχε με τον γραμματέα της Ν.Δ., δεν θα είναι, εκ νέου, υποψήφιος ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος στη Β΄ Αθήνας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει αποχώρησή του από την πολιτική ούτε «ακύρωση της πολιτικής συστράτευσης με τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Εκτός από αποχωρήσεις, υπάρχουν και «επιστροφές» υποψηφίων, όπως του κ. Μαν. Κεφαλογιάννη, ο οποίος, αν και εξελέγη μόλις τον Μάιο στην Ευρωβουλή, ετοιμάζεται για τη μάχη του σταυρού στο Ηράκλειο έναντι του κ. Λευτ. Αυγενάκη. Aν, μάλιστα, εκλεγεί, στην Ευρωβουλή θα βρεθεί η επιλαχούσα κ. Νίκη Τζαβέλλα.

Η «μάχη» του Επικρατείας

Εν τω μεταξύ, μέχρι και την τελευταία ημέρα δεν αποκλείεται να «παίζεται» η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. Το κυβερνών κόμμα έχει δεδομένες τρεις εκλόγιμες θέσεις και στοχεύει στις τέσσερις εφόσον τα ποσοστά του κινηθούν στα επίπεδα του Ιουνίου 2012. Για το Επικρατείας φαίνεται να έχουν κλειδώσει οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης και ο βουλευτής Χρ. Λαζαρίδης, ενώ για την τρίτη εκλόγιμη θέση ισχυρές πιθανότητες έχει ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρ. Παπαμιμίκος. Επίσης, συζητείται το όνομα του κ. Στ. Παπασταύρου, ενώ μένει να φανεί αν ο πρωθυπουργός κρατάει κάποιον «άσο» στο μανίκι του για το εν λόγω ψηφοδέλτιο, που πάντως έχει απολέσει την «επικοινωνιακή βαρύτητα» του παρελθόντος. Εν τω μεταξύ, το πρώτο της «briefing» πραγματοποίησε, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, η ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη που αναλαμβάνει εκπρόσωπος της Ν.Δ. για την προεκλογική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή