Βολές Στ. Θεοδωράκη κατά ΣΥΡΙΖΑ

Βολές Στ. Θεοδωράκη κατά ΣΥΡΙΖΑ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «το ευρώ για μας είναι αδιαπραγμάτευτο» ο κ. Στ. Θεοδωράκης προκάλεσε χθες τον Αλ. Τσίπρα να αποκαλύψει τι θα κάνει αν το εναλλακτικό σχέδιο, που ισχυρίζεται ότι έχει, απορριφθεί από την Ε.Ε. «Εμείς είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε το ατύχημα» και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που «θα πρέπει επιτέλους να πει με απόλυτη ειλικρίνεια τι στάση θα κρατήσει στη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη», είπε ο επικεφαλής το «Ποταμιού», διευκρινίζοντας ότι το κόμμα του «ούτε προτίθεται να διευκολύνει επιλογές σύγκρουσης με την Ενωση ούτε και να επιτρέψει σε πλιατσικολόγους που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό να κερδοσκοπήσουν».

Την αποσαφήνιση των «κόκκινων» γραμμών που θα προτάξει το «Ποτάμι» την επομένη των εκλογών την έκανε ο κ. Θεοδωράκης στην πρώτη προεκλογική του ομιλία, επιτιθέμενος και στην κυβέρνηση, την οποία κατήγγειλε για παλαιοκομματισμό, φέροντας ως πλέον πρόσφατο παράδειγμα «τις ενενήντα φωτογραφικές τροπολογίες που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή». Αλλά κεντρικός αποδέκτης της κριτικής του ήταν εμφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε πλήρη ιδεολογική σύγχυση, επικαλούμενος την πολεμική που ασκεί στον κεντροαριστερό πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι. «Εμείς θέλουμε συμμαχία με τον Ρέντσι και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις της Ε.Ε. και δεν αναζητούμε τους ιμιτασιόν Τσε Γκεβάρα για να βγάλουμε τα νεανικά μας απωθημένα», ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή του.

Δηλώνοντας βέβαιος ότι το κόμμα του θα είναι τρίτη πολιτική δύναμη ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε αισιόδοξος, καθώς, όπως είπε, «για πρώτη φορά θα κληθεί ένα κίνημα που δεν κουβαλάει τις αρρώστιες του παλιού κομματικού συστήματος να κάνει μια κυβερνητική πρόταση και να δείξει ότι η Ελλάδα έχει και δυνάμεις και λύσεις, που είναι οι άνθρωποί της. Στις θέσεις ευθύνης θα βρεθούν οι ικανοί, οι θαρραλέοι, οι μελετημένοι, οι λογικοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως έχει ήδη επεξεργαστεί την πρόταση διακυβέρνησης που θα κάνει τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη Ν.Δ., αν οι πολίτες του κάνουν την τιμή να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή από τον ΠτΔ.

Ως κυβερνητικές προτεραιότητες του «Ποταμιού» ο ίδιος μεταξύ άλλων προέταξε τη δημιουργία μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για τη διευθέτηση του χρέους, η οποία, όπως είπε, πρέπει να γίνει «με μεγάλη χρονική παράταση των λήξεων, μείωση των επιτοκίων και μια ικανή περίοδο απαλλαγής από την εξυπηρέτησή του». Τέλος, ενδιαφέρον είχε και η πρόταση του κ. Θεοδωράκη «να προσφερθεί η ευκαιρία επιστροφής των μη φορολογηθέντων καταθέσεων που έχουν βγει από τη χώρα με μια εφάπαξ καταβολή 7% επί του ποσού και 1% τον χρόνο την επόμενη δεκαετία», όπως και η εισήγησή του τα εν λόγω έσοδα να κατευθυνθούν αποκλειστικώς στην Παιδεία, με τη δημιουργία πρότυπων σχολείων σε όλες τις υποβαθμισμένες περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή