Διμέτωπη επίθεση ΚΚΕ κατά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Διμέτωπη επίθεση ΚΚΕ κατά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προεκλογικό πλαίσιό του διατύπωσε το ΚΚΕ, μέσω του μηνύματος που δημοσιοποίησε χθες για τη νέα χρονιά, στο οποίο επαναλαμβάνει το κάλεσμα προς τους πολίτες για ενίσχυσή του, προκειμένου να καταστεί πιο δυνατή και περισσότερο αποτελεσματική η φωνή του. Στο μήνυμα του Περισσού γίνεται αναφορά σε μη αναγνώριση του χρέους από τον λαό και αίτημα «για ολοσχερή και μονομερή διαγραφή του, να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν». Παράλληλα, ως βασικός στόχος αναφέρεται «η αποδέσμευση από την Ε.Ε. και η κοινωνικοποίηση του πλούτου», ώστε να περιέλθουν στον λαό οι παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.

Το ΚΚΕ εξαπολύει διμέτωπη επίθεση αναφέροντας ότι «η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, με τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα στο όνομα της δήθεν σταθερότητας και ομαλότητας, έχουν ως στόχο να αποσπάσουν τη λαϊκή συναίνεση για κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης». Εξίσου επικριτικό εμφανίζεται και έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, «συμμετέχοντας στο δικομματικό παιχνίδι, εφησυχάζει και αποπροσανατολίζει τον λαό ότι δήθεν με μια άλλη διαπραγμάτευση η επόμενη μέρα μπορεί να είναι διαφορετική για τον λαό».

«Καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες ότι με την επιστροφή στην όποια καπιταλιστική ανάκαμψη μπορεί να ανακάμψει και το λαϊκό εισόδημα, τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα», επισημαίνεται και ως μοναδική απάντηση σε αυτό προτείνεται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που «αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του λαού». Ο Περισσός υπόσχεται, τέλος, ότι το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και θα πρωταγωνιστήσει μέσα και έξω από τη Βουλή ώστε να υπάρχει μαζικό, οργανωμένο και αποφασισμένο κίνημα.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο βουλευτής του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Γ. Γκιόκας απέρριψε (ΑΝΤ1) το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης. Οπως τόνισε, το ίδιο ερώτημα τέθηκε και το 2012 και ήδη από τότε το ΚΚΕ έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υλοποιήσει τις όποιες διακηρύξεις του αναφορικά με το Μνημόνιο «γιατί είναι δεσμευμένος στην Ε.Ε. και σε ένα συγκεκριμένο δρόμο ανάπτυξης που φέρνει τα Μνημόνια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή