Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία

Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος του Μέγαρου Μαξίμου.

Σε ερώτηση για το αν πληροφορήθηκε δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν το κόμμα γίνει κυβέρνηση δεν θα πληρώσει τόκους και χρεολύσια, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Βέβαια και την άκουσα. Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία».

«Είναι το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο Ελληνικός λαός. Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα. Είναι απίστευτο», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης είχε δηλώσει ότι ο κ. Τόλιος χθες και ο κ. Μηλιός σήμερα, αποκάλυψαν αυτό που έκρυβαν μέχρι τώρα, που αποτελεί και δεσμευτική απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή, θα διακόψουν την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων.

Αυτό θα σήμαινε την αυτόματη κήρυξη της χώρας μας σε χρεοκοπία και την έξοδό της από το ευρώ, τόνισε ο κ. Σταμάτης και προσέθεσε: «Και το ξέρουν πολύ καλά! Εκεί θέλουν να πάνε την Ελλάδα. Αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο. Και το ομολογούν οι ίδιοι».

Μετά την ανακοίνωση του κ. Σταμάτη, ακολούθησε σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ.:

«Μετά τους κ.κ. Τόλιο και Μηλιό που αποκάλυψαν ότι τους δεσμεύει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει τη διακοπή  τόκων και χρεολυσίων των δανείων της χώρας, ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι θα  αποπληρώσουν επιλεκτικά το χρέος σε κάποιες χώρες και δεν θα πληρώσουν την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη, καθώς και στη διακοπή κάθε διπλωματικής ή οικονομικής σχέσης με τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης!

Δυστυχώς, ξεκίνησαν να  βαράνε το νταούλι, όχι  μόνον προς τις αγορές, αλλά και προς τους εταίρους και τους συμμάχους της πατρίδας μας».

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για πανικό του πρωθυπουργού κάνει λόγο σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας «ότι όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις» του κόμματος.

«Ο πανικός που έχει καταλάβει τον κ. Σαμαρά είναι έκδηλος πλέον σε κάθε δήλωσή του. Όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν περιμένουν τον κ. Σαμαρά να τις ‘αποκαλύψει’. Στη βάση αυτών των προτάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει την υποστήριξη της κοινωνίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Περνώντας στην αντεπίθεση, η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει ότι «αυτό που δεν ξεχνά ο ελληνικός λαός, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έκρυψε την συμφωνία του με την τρόικα πριν τις εκλογές του 2012, ενώ μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση. Γνωρίζει, δε, πολύ καλά ότι και τώρα ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευθεί για την εφαρμογή ενός νέου μνημονίου, όπως όλοι μάθαμε μέσω του περίφημου mail Χαρδούβελη. Ποσό πιο χαμηλά θα πέσει ακόμη ο κ. Σαμαράς;»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή