Δεν θα ψηφίσουν τελικά οι 18άρηδες

Δεν θα ψηφίσουν τελικά οι 18άρηδες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα λάβουν μέρος στις εκλογές όσοι δεν έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, όπως ανακοίνωσε το υπ. Εσωτερικών, βάζοντας τέλος στα σενάρια συμμετοχής των 18άρηδων. Οπως ανέφερε, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται κάθε χρόνο από τους δήμους από την αρχή Φεβρουαρίου έως και το τέλος του μήνα, οπότε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση θα χρησιμοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι του 2014 που δεν περιλαμβάνουν όσους γεννήθηκαν το 1997.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μεθόδευση που οδηγεί σε διαστρέβλωση του εκλογικού αποτελέσματος και ζήτησε να δοθεί άμεσα λύση, ενώ και το ΚΚΕ ζήτησε να ψηφίσουν οι 18άρηδες. Την ίδια στιγμή, προβλήματα ενδέχεται να δημιουργηθούν στην εκλογική διαδικασία, καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους απειλούν ότι δεν θα εργαστούν αν δεν λάβουν το εκλογικό επίδομα που τους οφείλεται από τις εκλογές του 2014 ή και του 2012. Τα χρήματα έχουν δοθεί στους δήμους, αλλά αυτοί δεν μπορούν να τα εκταμιεύσουν γιατί οφείλουν στην εφορία -κυρίως τον ΕΝΦΙΑ- οπότε δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Μιχ. Θεοχαρίδη, ο οποίος ανέφερε ότι θα ενημερώσει για το πρόβλημα. Σήμερα συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να λάβει απόφαση για τις ενέργειες του κλάδου σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν άμεσα τα χρήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή