Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ εγκαταλείπουν τον Φ. Κουβέλη

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ εγκαταλείπουν τον Φ. Κουβέλη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο δύο από τους δεκαέξι βουλευτές που είχε εκλέξει η ΔΗΜΑΡ το 2012 θα ακολουθήσουν τον κ. Φ. Κουβέλη στην εκλογική σύμπραξη με το σχήμα Πράσινοι – Αλληλεγγύη, η οποία οριστικοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο και θα λέγεται «Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ». Πρόκειται για τον κ. Ν. Τσούκαλη και την κ. Μαρία Γιαννακάκη, ενώ το «παρών» στις εκλογές θα δώσουν και δύο εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Δ. Χατζησωκράτης που θα δοκιμαστεί στη Β΄ Αθηνών και ο Θ. Μαργαρίτης στην Α΄ Αθηνών. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του διαρκούς συνεδρίου του κόμματος, που ενέκρινε τις προτάσεις της ηγεσίας χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί ακόμη ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στο νέο σχήμα – αν δηλαδή πρόεδρος θα είναι μόνον ο κ. Φ. Κουβέλης ή αν θα συμπροεδρεύει με τον κ. Ν. Χρυσόγελο, που είναι επικεφαλής του σχήματος των Οικολόγων, το οποίο θα συμπράξει με τη ΔΗΜΑΡ.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή των περισσότερων βουλευτών να μην κατέλθουν στις 25/1 είναι ενδεικτική της δυσοίωνης πρόβλεψης που κάνουν για την εκλογική τύχη του νέου σχήματος. Αλλωστε, κάποιοι εξ αυτών, όπως οι κ. Γ. Πανούσης και Θ. Ψύρρας, δεν παρέστησαν καν την Κυριακή στο συνέδριο, κάποιοι άλλοι όπως ο κ. Δ. Αναγνωστάκης κατέβαλαν μια έσχατη προσπάθεια να πείσουν τον κ. Κουβέλη να μην κατεβάσει καθόλου το κόμμα στις εκλογές για να έχει τον χρόνο να ανασυνταχθεί, ενώ ακόμη και βουλευτές που υπήρξαν στενότατοι συνεργάτες του, όπως οι κ. Μίνα Ξυροτύρη και Μαρία Ρεπούση, με επιστολές τους ή δημόσιες τοποθετήσεις, διευκρίνισαν ότι δεν πιστεύουν στην τύχη του νέου εγχειρήματος και ως εκ τούτου δεν προτίθενται να το στηρίξουν διά της παρουσίας τους.

Η Αγ. Κωνσταντίνου, πάντως, αισιοδοξεί. Στελέχη της επισημαίνουν ότι οι άλλες παρατάξεις των οικολόγων έχουν διαχυθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στο «Ποτάμι» και με αυτό το επιχείρημα εκτιμούν πως η ΔΗΜΑΡ θα λάβει τη μερίδα του λέοντος των περιβαλλοντικά ευαίσθητων πολιτών, με αποτέλεσμα να ανατρέψει τις εις βάρος της δημοσκοπικές προβλέψεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή