Αντ. Σαμαράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Αντ. Σαμαράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημείο προς σημείο οικοδομεί τις διαχωριστικές πολιτικές της γραμμές έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, καθώς η προεκλογική εκστρατεία εισέρχεται, σιγά σιγά, προς την πιο σκληρή της φάση. Μετά το μπαράζ επιθέσεων για τους κινδύνους από την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ –με αφορμή και τα όσα καταγράφονται στις προγραμματικές θέσεις της Κουμουνδούρου ακόμη και για στάση πληρωμών σε τόκους και χρεολύσια προς τους εταίρους επί των οποίων, προφανώς, η Ν.Δ. θα επιμείνει– αναδεικνύεται σταδιακά και η υπόλοιπη ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Αντ. Σαμαράς ξεκίνησε, χθες, τη διήμερη περιοδεία του στη Θράκη από στρατιωτικό φυλάκιο στις Καστανιές του Εβρου, αναδεικνύοντας εκ νέου το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ως μείζονα διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτός ο φράχτης που είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα, είναι το αποτρεπτικό εμπόδιο που απέτρεψε την εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών, που έμπαιναν ανεξέλεγκτα μέσα στην Ελλάδα μέσω Θράκης και που είχαν δημιουργήσει χρόνια το τεράστιο πρόβλημα που έζησε όλος ο ελληνικός λαός» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, εξαπολύοντας επίθεση προς την Κουμουνδούρου: «Είναι αυτός ο ίδιος ο φράχτης που ορισμένοι θέλουν να τον γκρεμίσουν, να τον ρίξουν. Γιατί η δική τους άποψη είναι ότι πρέπει να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες και από πάνω να τους δίνουμε και ιθαγένεια και να τους δίνουμε και ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομειακή περίθαλψη. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός».

Σε παράλληλο χρόνο, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη έβαλλαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του έναντι της σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού, για «σταλινική» νοοτροπία με αφορμή τον κώδικα δεοντολογίας που προβλέπει ότι οι έδρες ανήκουν στο κόμμα και όχι στους βουλευτές, αλλά και για την προγραμματική πρόβλεψη συγκέντρωσης του ελέγχου των ανεξάρτητων και ελεγκτικών αρχών στον πρωθυπουργό. Παράλληλα, σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου για τη Δημόσια Διοίκηση. Συγκεκριμένα, το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της αξιολόγησης, ενώ εμφανίζεται έτοιμος να καταργήσει τη νομοθεσία για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. «Κλείνουν το μάτι στην ασυδοσία… κάτι που ικανοποιεί συνδικαλιστές τύπου Κολλά, Φωτόπουλου και Μπαλασόπουλου, οι οποίοι έχουν μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζεται σχετικά.

Ο κ. Σαμαράς επρόκειτο αργά χθες να μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κομοτηνή και σήμερα να παρακολουθήσει την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην Καβάλα. Αναμένεται δε να επιμείνει στην εμπέδωση της εικόνας της Ν.Δ. ως «υπεύθυνης δύναμης» (σ.σ. σύνθημα που θα κυριαρχεί και στον τηλεοπτικό λόγο του κόμματος), σε πλήρη αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του. Αυτό θα επιχειρηθεί όχι μόνον μέσα από την ανάδειξη των πολιτικών της Κουμουνδούρου αλλά και διά της άρνησης νομιμοποίησης του κ. Τσίπρα ως συνομιλητή. Το Μαξίμου, ως εκ τούτου, παραμένει αμετακίνητο στη μη αποδοχή του «debate» που ζητεί η Κουμουνδούρου, με το σκεπτικό ότι ο πρωθυπουργός δεν συνομιλεί με «υβριστές». Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων καθώς οι διεργασίες στο Μαξίμου (με τη συμμετοχή των Αντ. Σαμαρά, Δημ. Σταμάτη, Ανδ. Παπαμιμίκου) είναι εργώδεις. Για το Επικρατείας, ισχυρή μοιάζει η υποψηφιότητα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρου Φορτσάκη.

Ο κ. Στέφ. Αναγνώστου νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Με την κ. Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, ως νέα κυβερνητική εκπρόσωπο κοιμήθηκαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου τα στελέχη της κυβέρνησης, για να ξυπνήσουν την Κυριακή με τη θέση να καταλαμβάνει ο Γ.Γ. Ενημέρωσης, Στέφ. Αναγνώστου.

Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία με την κ. Αντωνιάδου είχε οριστικοποιηθεί, η εμπλοκή ανέκυψε καθώς η κ. Σοφία Βούλτεψη δεν ήταν πρόθυμη να παραιτηθεί του χαρτοφυλακίου της ως υφυπουργού με αρμοδιότητα τα ΜΜΕ, ενώ η κ. Αντωνιάδου, προφανώς, δεν μπορούσε να αναλάβει την άτυπη θέση της εκπροσώπου (σ.σ. ουσιαστικά σύμβουλος του πρωθυπουργού) χωρίς και το χαρτοφυλάκιο των ΜΜΕ. Μπροστά στο αδιέξοδο επελέγη τελικά, το μεσημέρι της Κυριακής, ο 64χρονος κ. Αναγνώστου. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2007 είχε οριστεί ως υπηρεσιακός ο κ. Ροδόλφος Μορώνης, το 2009 όλες οι αρμοδιότητες για τα ΜΜΕ πέρασαν στον υπηρεσιακό υπ. Εσωτερικών Σπύρο Φλογαΐτη.

Αυτό δεν ήταν το μόνο απρόοπτο στην, ουσιαστική, αφετηρία της προεκλογικής εκστρατείας. Κατά πληροφορίες της «Κ», εκτός της εκλογικής ομάδας βρέθηκε ο σκηνοθέτης που ανέλαβε την κάλυψη της ομιλίας του κ. Σαμαρά στη Λάρισα. Παρά το γεγονός ότι η αίθουσα αλλά και οι γύρω χώροι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι, η εικόνα του «σκοτεινού» ακροατηρίου προκάλεσε σοκ στο επιτελείο του Μαξίμου και της Συγγρού, που προχώρησε άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή