ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Στο κόμμα Παπανδρέου 71 μέλη του ΠΑΣΟΚ

thessaloniki-sto-komma-papandreoy-71-meli-toy-pasok-2062142

Την παραίτηση τους από το ΠΑΣΟΚ και την προσχώρηση τους στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου ανακοίνωσαν, με κοινή δήλωση τους, 71 μέλη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Στη δήλωση τους κάνουν λόγο για "μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα στελεχών και παραγόντων, ουραγό των συντηρητικών επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά" και σημειώνουν: "Πιστοί στις αρχές και στις αξίες μας, δηλώνουμε δημόσια την παραίτησή μας από κάθε κομματική ιδιότητα. Ξεκινάμε από την αρχή. Συνυπογράφουμε την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών".

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν περιλαμβάνονται νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, δικηγόροι,εκπαιδευτικοί, φοιτητές κ.α.

Αύριο οργανώνουν την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση ως Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στις 6μ.μ. στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και την Κυριακή αναμένεται να παρουσιάσουν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών.

«Η απόπειρα διάσπασης της οργάνωσής μας απέτυχε»

«Στην εκλογή για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης ψήφισαν 5.482 μέλη μας. Από αυτούς 5.411 είναι εδώ. Η απόπειρα διάσπασης της οργάνωσής μας απέτυχε». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παραίτηση από το κόμμα και την προσχώρησή τους στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 71 μελών του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.