Επιστροφή του κ. Γ. Φλωρίδη στο ΠΑΣΟΚ

Επιστροφή του κ. Γ. Φλωρίδη στο ΠΑΣΟΚ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση για τη χθεσινή οριστικοποίηση της συμφωνίας του κ. Ευ. Βενιζέλου με τον κ. Γ. Φλωρίδη, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε επισήμως χθες, θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Η συμφωνία σφραγίστηκε στη συνάντηση που έγινε χθες το μεσημέρι μεταξύ των κ. Βενιζέλου και Φλωρίδη.

Στη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα του κ. Φλωρίδη, ενός προσώπου που τα τελευταία χρόνια τήρησε μια στάση ευθείας κριτικής τόσο έναντι του συντηρητισμού της Ν.Δ. όσο και έναντι του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ταιριάζει απολύτως στα σημερινά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ. Η προσθήκη του κ. Φλωρίδη αποτελεί, επίσης, ένα πολύ σαφές μήνυμα πρόσκλησης προς όσους προέρχονται από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Στη δήλωση που έκανε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι, παρά την κριτική που άσκησε και ο ίδιος στο παρελθόν στη Χαρ. Τρικούπη, εντάσσεται στο κόμμα διότι «έβαλε πλάτη ειλικρινά για να μείνει όρθια η χώρα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα θα βρεθεί, στο πλαίσιο των περιοδειών του, στη Λάρισα, εξέφρασε και χθες την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταστεί ο τρίτος πόλος των εκλογών. Σε χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε την άποψη ότι η χώρα δεν μπορεί να πάει σε δεύτερες εκλογές. Αναφερόμενος στο κόμμα του κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «το ΚΙΔΗΣΟ εμφανίστηκε τώρα. Θα κριθεί, όλοι γνωριζόμαστε, όλα είναι νωπά, όλοι ξέρουμε τι έχει κάνει ο καθένας, πότε, πώς και γιατί», ενώ προανήγγειλε ότι μετά τις εκλογές «πάμε σε συνέδριο με ανοιχτά όλα τα θέματα», περιλαμβανομένης και της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ. Από τη Χαρ. Τρικούπη απέκρουαν χθες την κριτική και τις κατηγορίες που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, κυρίως από στελέχη του Κινήματος του κ. Παπανδρέου, για την αποχώρηση του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία τον Νοέμβριο του 2011 λόγω, μεταξύ άλλων, διαφωνίας με τον κ. Βενιζέλο για το δημοψήφισμα. Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν (και απέστειλαν το σχετικό χωρίο) ότι στο υπουργικό συμβούλιο της 3ης Νοεμβρίου ο κ. Παπανδρέου μετά την επιστροφή από τις Κάννες ανακοίνωσε την κυβερνητική συνεργασία με Ν.Δ. και ΛΑΟΣ και συμφώνησε με τη δήλωση που είχε κάνει το ίδιο πρωί ο κ. Βενιζέλος για τη μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος «με θέμα τη θέση της χώρας μέσα στη Ζώνη του Ευρώ.

Περί δημοσκοπήσεων

Στελέχη της Χαρ. Τρικούπη σχολίαζαν χθες και τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων 24ώρων, παρατηρώντας τα εξής: Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα έναντι της Ν.Δ. που δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί. Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ, παρά την πίεση που του ασκείται από το κόμμα του κ. Παπανδρέου, εξακολουθεί να διατηρεί δυναμική για την ανάδειξη σε τρίτο πόλο, με κυριότερο αντίπαλο το «Ποτάμι». Και τρίτον, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του κ. Παπανδρέου κινείται κάτω του 3%, ενώ πριν από την ίδρυση ενός πιθανού κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό το ποσοστό προθύμων ψηφοφόρων ανερχόταν στο 6%. Και προέβλεπαν σταθεροποίηση σε χαμηλά ποσοστά ή περαιτέρω μείωση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι χθες ανακοίνωσαν και επισήμως τις υποψηφιότητές τους ο κ. Κ. Σκανδαλίδης στην Α΄ Αθηνών και ο κ. Π. Καψής στη Β΄ Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή