Μηνύματα από Αλ. Τσίπρα προς την Ε.Ε.

Μηνύματα από Αλ. Τσίπρα προς την Ε.Ε.

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να καθησυχάσει τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται αναφορικά με την προοπτική των επιλογών που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κερδίσει τις προσεχείς εκλογές και αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας επιχείρησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», με τίτλο «Η Ελλάδα μου δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη», όπου τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται πλέον ένας κίνδυνος, όπως το 2012, αλλά μια πρόκληση με στόχο την αλλαγή». Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Channel 4, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει μείωση του χρέους, επιστροφή των γερμανικών οφειλών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Την ίδια στιγμή, σύγκρουση με τους «ολιγάρχες» της ελληνικής οικονομίας, όπως τους χαρακτήρισε, προανήγγειλε χθες ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης με συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times. Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε «προτεραιότητα» του ΣΥΡΙΖΑ τη σύγκρουση αυτή και μίλησε για παραδείγματα μη υγιούς επιχειρηματικότητας αναφερόμενος, ειδικότερα, στους μεγάλους ομίλους στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, στις κρατικές προμήθειες και στον χώρο των ακινήτων. Για τα μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι ο χώρος αυτός ξεχωρίζει «εξαιτίας της μέχρι σήμερα απουσίας οποιασδήποτε διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκμίσθωση από το ελληνικό Δημόσιο των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Εκτίμησε ότι η σχετική διαδικασία, στην οποία αναφέρθηκε πρόσφατα και ο κ. Τσίπρας, θα απέφερε έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ για το κράτος. Μίλησε, επίσης, για σχέση της υφιστάμενης πολιτικής ελίτ με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ αναφέρθηκε σε «προβληματικές ιδιωτικοποιήσεις», παραθέτοντας ως τέτοιες το Ελληνικό και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, για να προσθέσει ότι, σε περίπτωση ανάληψης της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να ακυρωθούν από τη Βουλή. Δήλωσε, τέλος, ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας μέχρι τον Ιούλιο και αυτό χωρίς να συνυπολογισθούν μορφές βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης από την έκδοση εντόκων γραμματίων στην εσωτερική αγορά.

Την ίδια στιγμή, σε μαραθώνια εξελίχθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής εκλογών, που άρχισε νωρίς χθες, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη διάρκεια της συνεδρίασης αποδόθηκε στο σβήσιμο και γράψιμο ονομάτων και στη συνεννόηση με τις κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές μέχρι να βρεθεί κοινός τόπος, καθώς από περίπου 1.000 προτεινόμενους, στα ψηφοδέλτια θα συμπεριληφθούν 425. Οι ενστάσεις για προερχομένους από το ΠΑΣΟΚ υποψηφίους υποχώρησαν. Το Επικρατείας αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ημέρες, καθώς η ημερομηνία κατάθεσής του είναι την επόμενη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή