«Διάβημα» Ευ. Βενιζέλου προς Σαμαρά

«Διάβημα» Ευ. Βενιζέλου προς Σαμαρά

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

  Δυσαρέσκεια και ενόχληση έχει προκαλέσει στη Χαρ. Τρικούπη η κίνηση της κ. Αντζελας Γκερέκου να προσχωρήσει στη Ν.Δ. και να κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής στην Κέρκυρα, κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Αντ. Σαμαρά. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, λίγη ώρα μετά και την επίσημη δημοσιοποίηση της συμφωνίας της κ. Γκερέκου, εξέφρασε την προσωπική δυσαρέσκειά του προς τον πρωθυπουργό με ανοιχτή επιστολή του. «Αγαπητέ Αντώνη», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος στη σύντομη επιστολή του, «δεν περίμενα ότι η Ν.Δ. θα συνέπραττε σε μια τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη, όπως αυτή της κ. Γκερέκου στην Κέρκυρα. Κρίμα». Αργότερα, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε (Star) την κ. Γκερέκου για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» που χαρακτηρίζει «μεγάλη ομάδα άστεγων, τυχοδιωκτικών πολιτικών στελεχών που δεν έχουν πρόβλημα να αλλάζουν στέγη». Στη Χαρ. Τρικούπη υφίσταται, επίσης, ενόχληση για τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, καθώς εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός προέβη σε σοβαρό πολιτικό ατόπημα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν δεύτερες εκλογές, προβλέποντας ότι σε αυτήν την περίπτωση θα προκληθεί δημοσιονομικό κενό της τάξης των 15-20 δισ. ευρώ. «Νομίζω ότι εάν πάμε σε δεύτερες εκλογές, οι ταμειακές μας ανάγκες θα ξεπεράσουν τα 15 με 20 δισ. ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επεξηγώντας ότι ένα μεγάλο ποσό (10,7 δισ.) είναι από τις υπολειπόμενες δόσεις των δανείων που έχουμε συνάψει με την τρόικα. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρόταση για μετεκλογική συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, περιλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον καταγραφεί ως πρώτο κόμμα στις εκλογές. Αφησε σαφείς αιχμές για τη συχνά αμφίσημη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς ζητήματα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ενώ επανέλαβε ότι η μετεκλογική συνεργασία θα πραγματοποιηθεί βάσει συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας. Στη διακαναλική συνέντευξή του στη Λάρισα, ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε ως «θετικό για τη χώρα» τον απολογισμό της συγκυβέρνησης, ωστόσο επισήμανε ότι δίχως την παρουσία του ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε θεσμοθετηθεί μια σειρά μέτρων, όπως οι 100 δόσεις για τα χρέη στην εφορία, οι διευκολύνσεις στον ΕΝΦΙΑ και η περίθαλψη ανέργων.

Στη συζήτηση για το Κίνημα του κ. Γ. Παπανδρέου εισήλθε χθες και ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Υποδομών μίλησε (Alpha) για «μια δύσκολη συναισθηματική κατάσταση», ενώ υπενθύμισε ότι ο ίδιος άσκησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα «μια πολύ αυστηρή κριτική στην ηγεσία και στα όργανα του κόμματος». Ωστόσο, όπως επισήμανε, «ουδέποτε μπήκα σε δίλημμα να ακολουθήσω κάποια άλλη επιλογή». Ασκώντας έμμεση κριτική προς τον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξουμε μέτωπα ο ένας με τον άλλον». Εξαπέλυσε, επίσης, επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι αντιφάσεις της Κουμουνδούρου «δεν έχουν πια όριο». Και εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ψηφιστεί από τους πολίτες ως ο μόνος παράγοντας που μπορεί να εξασφαλίσει «μια απαράμιλλη πολιτική σταθερότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή