ΥΔΜΗΔ: «Ανοικτά δεδομένα» για τη διαφάνεια

ΥΔΜΗΔ: «Ανοικτά δεδομένα» για τη διαφάνεια

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδηγίες για την εφαρμογή της διαδικασίας ανοιχτής διάθεσης και περαιτέρω χρήσης εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημοσίου τομέα έδωσε με εγκύκλιό της η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στόχος του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου για τα ανοικτά δεδομένα είναι η ενίσχυση της διαφάνειας στο Δημόσιο.

«Με την εγκύκλιο αυτή κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της διαφάνειας στο Δημόσιο, εφαρμόζοντας στην πράξη αυτά που νομοθετήσαμε πριν από λίγο καιρό. Προσδοκούμε ότι τα ανοιχτά δεδομένα θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, εμπεδώνοντας την εμπιστοσύνη του πολίτη προς τη δημόσια διοίκηση», δήλωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Σημειώνεται ότι η ανοιχτή διάθεση δεδομένων εκτιμάται ότι μεσοπρόθεσμα θα συμβάλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Τα «Ανοικτά Δεδομένα» υπολογίζεται ότι θα οδηγήσουν σε οικονομικά οφέλη πλέον των 40 δισ. ευρώ για την Ε.Ε., καθώς και σε αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας που θα ξεπερνά τα 2,54 τρισ. ευρώ, σε επτά διαφορετικούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή