ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση ΝΔ-Λαπαβίτσα για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

antiparathesi-nd-lapavitsa-gia-to-oikonomiko-programma-toy-syriza-2062997

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, για τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του, Κώστα Λαπαβίτσα,  στην εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Παπαμιμίκος τονίζει πως ο βασικός οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ «ομολογεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει όσα λέει, αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη και σύγκρουση με την Ε.Ε. αφού «δεν μπορείς από τη μία να ζητάς τα λεφτά της Ε.Ε. και από την άλλη να μην ακολουθείς τις ευρωπαϊκές πολιτικές».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, την κατηγορεί ότι καθώς καταρρέει η εκλογική στρατηγική της, είναι φυσικό να ζητάει καταφύγιο στη συκοφαντία, στη διαστρέβλωση και στην επιλεκτική ανάγνωση.

Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, τη στιγμή αυτή, υπάρχουν δυο προτάσεις εξουσίας στην Ελλάδα. «Η μία του ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγει τη διαγραφή του χρέους, την άρση της λιτότητας και τα καθαρά χέρια στη διακυβέρνηση της χώρας. Η άλλη της ΝΔ που θα συνεχίσει να κάνει ό,τι της πει η τρόικα. Είναι ο δρόμος της φτώχειας και του εθνικού μαρασμού» σημειώνει.

Ο κ. Λαπαβίτσας διευκρινίζει ότι οι απόψεις του είναι από χρόνια γνωστές και τεκμηριωμένες και προσθέτει ότι συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη προσπάθεια να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.

Είναι προς τιμήν του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να δεχτεί φωνές που του έχουν ασκήσει έντονη κριτική, αυτή είναι η δύναμή του και γι' αυτό θα κυβερνήσει τη χώρα, επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Λαπαβίτσας.

«Φόβο προκαλούν οι on camera δηλώσεις του κ. Λαπαβίτσα για έξοδο από το ευρώ!», σημειώνεται σε νέα ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. «Θυμηδία προκαλεί η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και η συμπαράταξή του στην προσπάθεια υλοποίησης του “προγράμματός” τους, το οποίο ο ίδιος λέει ότι είναι στον αέρα.Προφανώς συμμετέχει, επειδή ξέρει ότι, αν ποτέ εφαρμοστεί, θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ και χρεοκοπία. Αυτή είναι η ελπίδα τους», καταλήγει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαμιμίκου:

«Ο  βασικός οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Βουλευτής του Κώστας Λαπαβίτσας:

• Ομολογεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει όσα λέει, αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη και σύγκρουση με την Ε.Ε. αφού «δεν μπορείς από τη μία να ζητάς τα λεφτά της Ε.Ε. και από την άλλη να μην ακολουθείς τις ευρωπαϊκές πολιτικές».

• Προβλέπει ουσιαστικά τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού  ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που διογκώθηκε τόσο απότομα και τόσο γρήγορα θα αντιμετωπίσει και προβλήματα εσωτερικής δομής.

• Παραδέχεται ότι η  χρηματοδότηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης είναι στον «αέρα», ότι χρειαζόταν περισσότερη διερεύνηση και ότι φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, ότι είναι προβληματική.

Ο κ. Λαπαβίτσας λέει ακριβώς ό,τι λένε όλοι οι ξένοι αναλυτές, όλοι οι θεσμικοί φορείς, όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι του πλανήτη, ό,τι ακριβώς επισημαίνει και η Νέα Δημοκρατία: ότι δηλαδή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει τις πηγές χρηματοδότησης, ενώ οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεπάγονται την έξοδο της χώρας από το Ευρώ, και διαρκή πολιτική και κοινωνική αστάθεια.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο Ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην πάση θυσία παραμονή στο Ευρώ και την ανάπτυξη με  σταθερότητα που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία ή στην τυφλή σύγκρουση, ρήξη και έξοδο από την Ευρωζώνη που προετοιμάζει  ο Σύριζα.

Έχει να επιλέξει ανάμεσα στο  κοστολογημένο και σίγουρο αναπτυξιακό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς ή στο «πρόγραμμα του αέρα» που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας.»