ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικά μηνύματα από ΣΥΡΙΖΑ

thetika-minymata-apo-syriza-2063047

Εστιασμένο σε θετικό μήνυμα είναι το πρώτο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη της Κουμουνδούρου να επισημαίνουν ότι η στρατηγική τους είναι προσανατολισμένη σε αυτήν την κατεύθυνση, στην προοπτική έλευσης ενός διαφορετικού αύριο. Αναφέρουν, ωστόσο, ότι εάν από την πλευρά της Ν.Δ. επιλεγεί προσεχώς αρνητική διαφήμιση, τότε θα απαντήσουν με αναλόγου περιεχομένου μηνύματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο είναι επικεντρωμένη η προεκλογική εκστρατεία, καθώς εκτιμάται ότι έχει μεγάλη απήχηση η παρουσία του, συνεχίζει τις περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα θα επισκεφθεί Καβάλα και Δράμα και στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής στην Κομοτηνή. Οπως και στις ομιλίες του σε Κόρινθο και Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει το αίτημά του για αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές.

Στην Κουμουνδούρου, με βάση τη συνεχιζόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, θεωρούν πλέον δεδομένο ότι αυτό δεν πρόκειται να ανατραπεί. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, βλέπουν ότι η προοπτική αυτοδυναμίας είναι ακόμη εξαιρετικά αμφίβολη. Στο πλαίσιο αυτό, τις λίγες ημέρες που έχουν απομείνει μέχρι την κάλπη, η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να θέσει ακόμη πιο εντατικά τα διλήμματα της επόμενης ημέρας, προκειμένου να ενισχύσει τις ροές αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Αλλωστε, τα περιθώρια συσπείρωσης έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Για να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους, στην Κουμουνδούρου παραπέμπουν διαρκώς στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, καθώς θεωρούν ότι ένα απόλυτο αρνητικό κλίμα που υπήρχε σε αυτά για τις προοπτικές της χώρας σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει τη θέση του σε πιο ψύχραιμες τοποθετήσεις, που δεν αποτυπώνουν κλίμα κινδυνολογίας.

Παράλληλα με τις περιοδείες, ο κ. Τσίπρας πυκνώνει τις συναντήσεις και τις επαφές με φορείς. Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με εκπροσώπους ποντιακών ενώσεων και σωματείων και υποσχέθηκε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει «τη μεγάλη αδικία που υπέστησαν με το εξοντωτικό κόψιμο από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου της πενιχρής σύνταξης σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της ομογένειας». Συναντήθηκε, επίσης, με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και χαρακτήρισε σε δηλώσεις του «απολύτως ψευδή και προβοκατόρικα» δημοσιεύματα και ανυπόγραφες αφίσες των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται ως κυβέρνηση να καταργήσει το κυνήγι.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής των Ισπανών Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ανήρτησε χθες βίντεο στο Διαδίκτυο με το οποίο εκφράζει την υποστήριξή του στον κ. Αλέξη Τσίπρα και εμφανίζεται βέβαιος ότι οι Ελληνες ψηφοφόροι θα τον επιλέξουν ως νέο πρωθυπουργό.