Συνεχείς διώξεις μουσουλμάνων

Συνεχείς διώξεις μουσουλμάνων

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΡΕΣΔΗ. Ο βίαιος θάνατος 20χρονου πρόσφυγα από την Ερυθραία της Ανατολικής Αφρικής στη Δρέσδη ερευνάται ως προς τα κίνητρά του από την αστυνομία της πόλης. Ο Χαλίντ Ιντρίς Μπαχράι έφυγε από το διαμέρισμά του το βράδυ της Δευτέρας λέγοντας στους συγκατοίκους του ότι πετάγεται στο ψιλικατζίδικο.

Το πτώμα του, που έφερε ανοιχτά τραύματα, βρέθηκε το επόμενο πρωί. Η Δρέσδη είναι το επίκεντρο των αντιμουσουλμανικών διαδηλώσεων PEGIDA, οι οποίες γίνονται κάθε Δευτέρα βράδυ. Στις διαδηλώσεις μετέχουν κυρίως απλοί άνθρωποι, αλλά και νεοναζιστικοί πυρήνες γνωστοί στις Αρχές.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι η αστυνομία αρχικά θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο στον θάνατο του 20χρονου, ενώ η κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι έρευνες τοπικού δημοσιογράφου οδήγησαν στην ανακοίνωση ότι διενεργούνται έρευνες.

Μέλη της κοινότητας Ερυθραίων της Γερμανίας, που αριθμεί 35.000 άτομα, είπαν στον Guardian ότι οι συγκάτοικοι του Μπαχράι φοβούνται να κυκλοφορήσουν τα βράδια της Δευτέρας, έχοντας δεχθεί απειλές από άτομα που θεωρούν ότι σχετίζονται με τη διαδήλωση.

Η Δρέσδη έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ξένων στη Γερμανία, παρ’ όλα αυτά οι πιέσεις που ασκούνται από μερίδα της κοινής γνώμη προς τις υποδομές ασύλου είναι ισχυρές. Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Πρίγκιπας Ευγένιος», που είχε συμφωνήσει να φιλοξενήσει 94 αιτουμένων άσυλο, δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη μετά τις απειλές που δέχθηκε από ακροδεξιούς.

Το ερώτημα της στέγασης των αιτουμένων άσυλο προβλημάτισε και τις Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, για διαφορετικούς λόγους. Η πόλη Σβέρτε της Δυτικής Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς 20 προσφύγων σε παράρτημα του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, σχέδιο που δέχθηκε επικρίσεις ως στερούμενο ιστορικής ευαισθησίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή