Επαφές Σαμαρά με Ντράγκι για τον ELA

Επαφές Σαμαρά με Ντράγκι για τον ELA

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «σειρα επαφών», μεταξύ των οποίων και επικοινωνία με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Mάριο Ντράγκι, έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του το βράδυ της Τρίτης σχετικά με το θέμα του ELA.

«Αύριο και μεθαύριο κρίνεται από την ΕΚΤ το θέμα του ELA, του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας. Αυτή την ώρα πρωταρχική μου μέριμνα είναι η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του από το δημαρχείο της Γλυφάδας, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε περιοχές της Αττικής.

«Είχα μια σειρά επαφών με το εξωτερικό και σήμερα με την ΕΚΤ και βεβαίως με τον κ. Ντράγκι. Είναι πολύ σημαντική αυτή η συνεδρίαση της ΕΚΤ και είναι σημαντικό να υπάρχει σε αυτόν τον τόπο σοβαρότητα από όλους», πρόσθεσε, ενώ έκανε αναφορά και στο θέμα των εκλογών της Κυριακής, υπογραμμίζοντας:

«Οι συμπατριώτες μου όπως με εμπιστεύτηκαν αυτά τα δύσκολα χρόνια να είναι βέβαιοι ότι και σήμερα και στις 26 Ιανουαρίου θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την πατρίδα με σιγουριά, χωρίς παχιά λόγια και υπερβολές που αυτή τη στιγμή μόνο κακό κάνουν».

Νωρίτερα, μιλώντας από το Μαρκόπουλο, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την επερχόμενη εκλογική αναμέτρησης ως την πιο κρίσιμη των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα.

«Κρίνουν προς ποια κατεύθυνση θα πάει το καράβι της πατρίδας. Δεν είναι θέμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σε ποιον κόσμο θα επιλέξετε να ζήσουν τα παιδιά μας», υπογράμμισε.

«Εδώ έχουμε διαφορετικότητα νοοτροπιών και έχουμε δύο διαφορετικούς κόσμους», πρόσθεσε ακόμη, φέρνοντας ως παράδειγμα την παραχώρηση 14 αεροδρομίων σε ιδιώτες και την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε την περιοχή του Μαρκόπουλου, όπου βρέθηκε σε τοπική μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, όπου και πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζήσαμε από κοντά την εικόνα της ελληνικής εξωστρέφειας, της επιχειρηματικής προόδου που γίνεται όταν ξεκινάς από κάτι μικρό, έχεις ένα όνειρο και το κάνεις πολύ μεγάλο, όπως εδώ πέρα, με αυτόν τον πραγματικά πρότυπο σταθμό τυροκομίας, τον οποίο, βέβαια, έχει αναπτύξει μία γκάμα, μία σειρά μεγάλη από προϊόντα.

Τα οποία, όμως, φωτογραφίζουν και δείχνουν τι μπορεί να κάνει ο Έλληνας όταν και μεράκι έχει και πίστη έχει και εξωστρέφεια έχει και πιστεύει σε αυτό που λέγεται Ανάπτυξη.

Ανάπτυξη εννοώ, τώρα που θα υπάρχει, με μειωμένους φόρους και το λέω αυτό απέναντι σε εκείνους, οι οποίοι από ιδεοληψία θέλουν οι φόροι συνέχεια να ανεβαίνουν.

Τέτοιου είδους επιχειρήσεις και τέτοιες επιτυχίες είναι αυτές οι οποίες αποδεικνύουν τις τεράστιες προοπτικές που έχει ο Έλληνας επιχειρηματίας όταν βάλει κάτι στο νου του και το πιστέψει.

Και θέλω, πραγματικά, να συγχαρώ αυτήν την οικογένεια που ξεκίνησε από τον πατέρα και που εδραιώνει σήμερα τη φήμη της και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τα παιδιά της».

Π. Σκουρλέτης: Μη αποδοχή από την ΕΚΤ  θα ισοδυναμεί με πλήρη αποτυχία

Αν τα ελληνικά ομόλογα δεν γίνουν αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αυτό θα είναι ένα γεγονός που θα πιστοποιεί την πλήρη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά και θα τον βαραίνει εξολοκλήρου, δήλωσε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Χαιρόμαστε που έστω και τώρα ο κ. Σαμαράς ανακάλυψε τη διαφοροποίηση του κ. Ντράγκι στα ζητήματα της ποσοτικής χαλάρωσης έναντι της συμμάχου του κ. Μέρκελ».

Σε σχέση με την αναφορά του κ. Σαμαρά στο ενδεχόμενο να μην γίνουν αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «αυτό θα είναι ένα γεγονός το οποίο θα πιστοποιεί την πλήρη και απόλυτη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά. Τον βαραίνει εξολοκλήρου και να μην το εύχεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή