Κίνημα: πέντε άξονες στη μάχη για τη Βουλή

Κίνημα: πέντε άξονες στη μάχη για τη Βουλή

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασικό επιχείρημα την υπονόμευσή του από το εσωτερικό και το εξωτερικό αμέσως μετά την πρόταση για δημοψήφισμα τον Νοέμβριο του 2011, συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του ανά την Ελλάδα ο κ. Γ. Παπανδρέου. «Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού», είπε χθες από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός. Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου και οι επιτελείς του κινούνται με βάση πέντε άξονες. Ο πρώτος αφορά το δημοψήφισμα και την επικαιρότητα που εξακολουθεί να έχει, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ακόμη και σήμερα, ενόψει μιας νέας πιθανής συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Ο δεύτερος αφορά την κριτική στον κ. Κ. Καραμανλή και την κυβερνητική πενταετία του (2004-2009) και ο τρίτος την ακύρωση των μεταρρυθμίσεων από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Τέταρτος άξονας είναι το εθνικό σχέδιο που καταθέτει το Κίνημα και σε πέμπτο σταθερό σημείο της ρητορικής του κ. Παπανδρέου και των συνεργατών του μετατρέπεται ο παραλληλισμός μεταξύ του ιδίου και του πατρός του, ο οποίος το 1974 δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ.

Σε χθεσινή συνέντευξη προς το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο κ. Παπανδρέου επαναφέρει την πρότασή του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, ωστόσο, πως αυτό θα εξαρτηθεί από το τι ασπάζεται το κόμμα της Κουμουνδούρου. «Αν είναι σοβαροί για να κάνουν αλλαγές και μια ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εταίρους έτσι ώστε να βγούμε από αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και να επιστρέψουμε στις αγορές δίχως Μνημόνιο, τότε θα ήμουν ευτυχής να τους υποστηρίξω», δήλωσε ενδεικτικά ο κ. Παπανδρέου. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις κατηγορίες που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν ήθελε να έχει σχέση με έναν σχηματισμό που έχει εμπλακεί σε πελατειακές σχέσεις. Και κατέληξε: «Αυτή δεν είναι η πολιτική μου, ποτέ δεν ήταν η πολιτική μου. Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής. Εχουμε μεγάλα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή