Στ. Αναγνώστου: Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετοι με την οικονομία

Στ. Αναγνώστου: Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετοι με την οικονομία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετοι με την οικονομία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου.

Είπε ότι ο κ. Τσίπρας στη Βουλή ζήτησε απευθείας αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητώς από το καταστατικό της ΕΚΤ και στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την ίδια συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Αναγνώστου ανέφερε πως είναι φανερό ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη δευτερογενή από την πρωτογενή αγορά ομολόγων και σημείωσε ότι το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης απευθύνεται στη δευτερογενή αγορά και αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.

Σημείωσε επίσης ότι η Ευρώπη κάνει ένα βήμα πέρα από την πολιτική της λιτότητας για να ξεπεράσει την ύφεση και πως περισσότερη ρευστότητα στην ευρωπαϊκή οικονομία συνεπάγεται ευκολότερη πρόσβαση στον δανεισμό και με καλύτερους όρους επιτοκίου. «Αυτό συνεπάγεται υψηλότερη ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς αρνείται την πολιτική ενάντια στη λιτότητα της ΕΚΤ, επειδή αρνείται να αντιμετωπίσει την ελληνική πραγματικότητα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Είπε επιπλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλώνει πως αν εκλεγεί, δεν πρόκειται να κλείσει την τελευταία αξιολόγηση του 2ου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το πακέτο Ντράγκι ως κακή ιδέα. «Εκεί καταλήγει η εμπάθειά του στη χώρα; Να θέλει να αναιρεί ακόμα και τις ευρωπαϊκές πολιτικές που μας βγάζουν από την ύφεση; 'Αλλωστε τις θέσεις του κ. Τσίπρα τις έχει "αδειάσει" ο ίδιος ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, λέγοντας ότι αντιτίθενται στο άρθρο 123 της Συνθήκης και δηλώνοντας ότι πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρος ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να είναι αντίθετη με τη συνθήκη της», συμπλήρωσε ο κ. Αναγνώστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή