Kουτσούμπας: «Στην κάλπη να πέσει ΚΚΕ δαγκωτό»

Kουτσούμπας: «Στην κάλπη να πέσει ΚΚΕ δαγκωτό»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επαγρύπνηση μέχρι το τελευταίο λεπτό και στην κάλπη να πέσει ΚΚΕ δαγκωτό» ζήτησε χθες ο γ.γ. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην πλατεία Συντάγματος. Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε το αίτημά του προς τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, διότι αυτό αποτελεί τη μοναδική ασπίδα για τα συμφέροντα του λαού. Αφού προεξόφλησε τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ισχυρή πιθανότητα αυτοδυναμίας, φρόντισε, υπό μορφήν ερωτήσεων, να απαξιώσει τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση σε μια τέτοια κυβέρνηση;», ρώτησε και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. που λέει “κόψε κι άλλα, γιατί θα γυρίσουμε πίσω”, “μη δίνεις τίποτα ούτε τα ψίχουλα που υποσχέθηκες γιατί δεν αντέχει η οικονομία”; Το ΠΑΣΟΚ ή ο Παπανδρέου, που θέλουν μερίδιο στην κυβερνητική εξουσία για να εγγυηθούν σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής; Το “Ποτάμι”, που ενώ ψάχνει πού να κολλήσει, στη Ν.Δ. ή στον ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσεται στην πιο αλλοπαρμένη φωνή της κεντροδεξιάς και κεντροαριστερής τσόντας; Ή, ακόμα χειρότερα, τα φασιστοειδή της Χ.Α. που στάζουν δηλητήριο για τους ταξικούς αγώνες και μέλι για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και του υποκόσμου;».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ έθεσε σειρά ερωτημάτων, προκειμένου να αποδομήσει την «αριστεροφροσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιον αντεργατικό νόμο θα καταργήσει η κυβέρνησή του; Μήπως θα καταργήσει την εκ περιτροπής εργασία, τη μερική απασχόληση, το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, τη μαθητεία, δηλαδή την απλήρωτη δουλειά για τους νέους; Μήπως θα επαναφέρει το 8ωρο; Ποιον αντασφαλιστικό νόμο θα καταργήσει; Που η σύνταξη για τις νέες γενιές εργαζομένων θα είναι μια άγνωστη λέξη; Θα επαναφέρει τα όρια συνταξιοδότησης στα προ κρίσης επίπεδα; Θα δώσει πίσω τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις; Θα φέρει μήπως πίσω τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία;», ρώτησε. Ενώ, για άλλη μια φορά, φρόντισε να κλείσει οποιαδήποτε συζήτηση ακόμη και για ανοχή από την πλευρά του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το ΚΚΕ να γίνει το άλλοθι της μετάλλαξης και της κωλοτούμπας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή