Παπανδρέου: Λευκή επιταγή σε κανέναν

Παπανδρέου: Λευκή επιταγή σε κανέναν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαραίτητο για τη συγκρότηση οποιασδήποτε μετεκλογικής κυβέρνησης συνεργασίας θεωρεί ο κ. Γ. Παπανδρέου το κόμμα του. Ο πρόεδρος του Κινήματος, ο οποίος χθες μίλησε στο Ηράκλειο Κρήτης, επισήμανε ωστόσο ότι «δεν θα υπάρξει λευκή επιταγή σε κανέναν», τονίζοντας ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά με όποιον πιθανό κυβερνητικό εταίρο, με βάση ορισμένες αρχές. Επί τούτου, ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε (ΑΝΤ1) οποιαδήποτε συνεργασία με τον κ. Αντ. Σαμαρά. Υπενθύμισε ότι με τον κ. Σαμαρά έχει ήδη συνεργαστεί και σχολίασε: «Δυστυχώς, τα έκανε μαντάρα».

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε και χθες ότι απαράβατος όρος για οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία του Κινήματος είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να εγκριθεί όποια συμφωνία προκύψει ανάμεσα στην νέα ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους μας. Εμμέσως πλην σαφώς, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. «Επιμένω ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Περιμένω απάντηση από τον κ. Τσίπρα τώρα, πριν από τις εκλογές, τι λέει για το δημοψήφισμα». Το δημοψήφισμα αποτελεί ένα από τα δύο βασικά στοιχεία της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Παπανδρέου. Το δεύτερο αποτελεί το εθνικό σχέδιο που θεωρεί ότι πρέπει να έλθει ως συμπλήρωμα, ώστε οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που απαιτούνται να μην προωθηθούν από το εξωτερικό, αλλά με απόφαση της ελληνικής Βουλής, και τη μέγιστη δυνατή συναίνεση μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.

Στην Πάτρα

Ο κ. Παπανδρέου, μετά το Ηράκλειο όπου παρευρέθη χθες, σήμερα θα βρίσκεται στην Αχαΐα και θα απευθύνει την τελευταία ομιλία του στην Πάτρα, κίνηση η οποία περιέχει ευκρινείς συμβολισμούς. Από την Κρήτη, όπου βρέθηκε χθες, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησής του (2009-2011) συγκρούστηκαν με το κατεστημένο, «άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς, φορολόγησαν πρώτοι τις offshore» και «μάτωσαν για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τις κοινές μετοχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή