Επανασυσπείρωση διαπιστώνει το ΚΚΕ

Επανασυσπείρωση διαπιστώνει το ΚΚΕ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και οι ελπίδες του Περισσού ότι το ΚΚΕ θα μπορούσε να αναδειχθεί τρίτο κόμμα από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση δεν επιβεβαιώθηκαν, ο γ.γ. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στάθηκε στο γεγονός ότι, όπως είπε, το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη θετική στάση επανασυσπείρωσης, η οποία ξεκίνησε στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Χαιρέτισε, μάλιστα, τους ψηφοφόρους που για πρώτη φορά επέλεξαν να ψηφίσουν ΚΚΕ, «εκτιμώντας τη σταθερότητα, τη συνέπεια και την ανιδιοτέλειά» του.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, σε δήλωσή του αργά χθες το βράδυ, εκτίμησε πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει τη μεγάλη δυσαρέσκεια και οργή του λαού για τα δύο κόμματα της απερχόμενης κυβέρνησης, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά και «την απατηλή ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική». Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η νέα Βουλή, με βάση τη σύνθεσή της, θα κινηθεί «στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου, των δεσμεύσεων στα μονοπώλια, στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τον λαό».

Αναφορικά με τις προτεραιότητες του ΚΚΕ για το επόμενο διάστημα, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το κόμμα του «θα δυναμώσει τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες για τα αυξημένα λαϊκά προβλήματα, θα δυναμώσει τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του λαϊκού εργατικού κινήματος». «Μέσα και έξω από τη Βουλή, με τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός, θα δώσουμε μάχες για να αποκαλύπτουμε στον λαό όσα αντιλαϊκά σχέδια εξυφαίνονται», πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να σχολιάσει τις εκλογικές επιδόσεις της Χ.Α., χαρακτηρίζοντας «πολύ αρνητική» την εξέλιξη ότι ένα κόμμα «ναζιστικό, με συγκεκριμένη εγκληματική δολοφονική δράση, αποδεδειγμένα ενάντια στα λαϊκά στρώματα», διατηρεί σημαντικά ποσοστά μέσα στο εκλογικό σώμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή