Στις κάλπες με νυφικό, Super Puma, αλλά και εκχιονιστικό

Στις κάλπες με νυφικό, Super Puma, αλλά και εκχιονιστικό

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νύφη που άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα με… το νυφικό, δικαστικοί αντιπρόσωποι που έφτασαν στα κέντρα με… εκχιονιστικά και Super Puma, εκλογέας ο οποίος ψήφιζε στην Αθήνα αλλά προτίμησε τα Χανιά, αλλά και ένα καράβι με πολίτες που ήταν αβέβαιο αν θα ψηφίσουν καθώς δεν αναμενόταν να «πιάσει» λιμάνι πριν από το κλείσιμο της κάλπης. Και αυτή η εκλογική διαδικασία ήταν πλήρης απροόπτων και ευτράπελων, τα οποία μάλιστα ενισχύθηκαν από την κακοκαιρία που επικράτησε σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ωστόσο δεν έλειψαν και τα βίαια περιστατικά στην πλειονότητα των οποίων συμμετείχαν –είτε ως δράστες είτε ως θύματα– άτομα που φέρονται ως υποστηρικτές ή μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ενταση επικράτησε έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, όταν δέκα άτομα, τα οποία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν σε πέντε στελέχη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές. Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, στο 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης στον Πειραιά άγνωστος χτύπησε με μπουνιά εκλογικό αντιπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας. Λίγη ώρα αργότερα, στο 5ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από 10 άτομα. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και σε δύο ακόμη εκλογικά κέντρα του Πειραιά, ενώ στη Μυτιλήνη υποψήφιος των ΑΝΕΛ και αντιδήμαρχος Πλωμαρίου χτύπησε με… πατίνι πολίτη με τον οποίο διαπληκτίστηκε για πολιτικούς λόγους.

Στα αστεία της εκλογικής αναμέτρησης καταγράφηκε η απόφαση νεόνυμφης να ψηφίσει στο χωριό Δρακότρυπα του Δήμου Μουζακίου με το νυφικό της. Στη Θεσσαλονίκη, δικαστικοί αντιπρόσωποι χρειάστηκε να επιστρατεύσουν κόφτες προκειμένου να μπουν σε δύο εκλογικά κέντρα, αφού άγνωστοι μπλόκαραν τα λουκέτα με σιλικόνη προκειμένου να παρεμποδίσουν τη διαδικασία.

Στην Αγία Ρουμέλη Κρήτης, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma, καθώς η κακοκαιρία δεν του επέτρεπε να προσεγγίσει με κανέναν άλλον τρόπο. Αντίστοιχα, δικαστική αντιπρόσωπος σε χωριό της ορεινής Ευρυτανίας μετέβη στο εκλογικό κέντρο με… εκχιονιστικό και τζιπ.

Προβλήματα στη διαδικασία λόγω κακοκαιρίας σημειώθηκαν επίσης στην ορεινή Ναυπακτία και σε κοινότητες του Δήμου Καλαβρύτων, ενώ άγνωστο παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ εάν θα κατάφερναν να ψηφίσουν οι επιβάτες του πλοίου με προορισμό τη Ρόδο και το Καστελλόριζο, το οποίο καθυστέρησε να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά λόγω κακοκαιρίας. Οι επιβάτες της Ρόδου επρόκειτο να φτάσουν στον προορισμό τους μισή ώρα προτού κλείσουν οι κάλπες, ενώ οι επιβάτες με προορισμό το Καστελλόριζο επρόκειτο να φτάσουν περίπου τα μεσάνυχτα και εξεταζόταν από τον δικαστικό αντιπρόσωπο ενδεχόμενη παράταση της ψηφοφορίας λόγω ειδικών συνθηκών.

Στα Χανιά, ετεροδημότης, ο οποίος παρέλειψε να ενημερωθεί σχετικά, εμφανίστηκε στο εκλογικό κέντρο όπου είχε ψηφίσει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και εκεί τον ενημέρωσαν ότι έπρεπε να επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Τέλος, από τους 712 εγγεγραμμένους στο 316 τμήμα της Νίκαιας, στον Πειραιά, προσήλθαν ελάχιστοι. Σύμφωνα με τη δικαστική αντιπρόσωπο, το 65% των εγγεγραμμένων είναι υπερήλικες, με ημερομηνίες γέννησης 1900 και 1903, και ενδεχομένως να έχουν φύγει από τη ζωή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή