Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την τελετή παράδοσης στο Μαξίμου

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την τελετή παράδοσης στο Μαξίμου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της εξουσίας το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, που έγινε μεταξύ των γραμματέων των κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα.

«Οι όροι της παράδοσης–παραλαβής καθορίστηκαν επακριβώς, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Παππάς, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι διευθυντές των γραφείων του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού» τονίζεται σε ανακοίνωση της εκπροσώπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, σε απάντηση των σχετικών κατηγοριών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ΝΔ απορρίπτουν τις καταγγελίες πως ο Αντώνης Σαμαράς αγνόησε τον κ. Τσίπρα και περνούν στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι επέλεξε να δώσει πολιτικό όρκο.

«Αν θέλαμε βεβαίως να μιλήσουμε για το ποιος αγνόησε επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων, απλώς υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε απόντος του Αρχιεπισκόπου και δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο» τονίζει η κα Σπυρακη.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί δήλωση του κ. Παππά:

«Δυστυχώς ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας» αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα

Αυτή η παράδοση, προσθέτει ο κ. Παππάς, έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργός που παρέδιδαν την κυβέρνηση και αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα.

Αναφερόμενος στη δήλωση κύκλων, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή