Στήριξη Ν.Δ. σε υποψηφιότητα Δ. Αβραμόπουλου

Στήριξη Ν.Δ. σε υποψηφιότητα Δ. Αβραμόπουλου

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη στήριξη της Ν.Δ. προς τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο, εφόσον προταθεί για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, φέρεται να διαβεβαίωσε ο κ. Αντ. Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Eλληνα επίτροπο στην Κομισιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κατά την επικοινωνία των δύο ανδρών, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι μιας υποψηφιότητας Αβραμόπουλου για την Προεδρία, βάζοντας τέλος σε σενάρια αποχής της Ν.Δ. από την ψηφοφορία.

Την ίδια στιγμή, τα επίμονα σενάρια για την υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου ανάγκασαν χθες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη να προβεί σε δήλωση, σύμφωνα με την οποία «δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία συμφωνία για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας». Η τοποθέτηση Σακελλαρίδη δημιούργησε, προσωρινά, την αίσθηση ότι η κυβέρνηση αλλάζει ρότα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο οι αναφορές του κ. Γ. Μηλιού ότι «ένα έγκυρο πρόσωπο από τη Ν.Δ. είναι μια συναινετική λύση που θα μπορούσαμε να την αποδεχθούμε, αλλά να την κατανοήσει ως τέτοια και ο ελληνικός λαός» ουσιαστικά επιβεβαίωσαν ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας έχει καταλήξει σε πρόσωπο από την Κεντροδεξιά, το οποίο και θα ανακοινωθεί τις λίγες επόμενες ημέρες, ενδεχομένως μαζί με τις προγραμματικές δηλώσεις.

Επισήμως, η Ν.Δ. τηρεί στάση αναμονής και ο εκπρόσωπός της Κ. Καραγκούνης σχολίασε χθες πως πλέον «η πρωτοβουλία για τον ΠτΔ ανήκει στον κ. Τσίπρα και όχι σε εμάς» και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί όταν υπάρξουν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις. Οπως αποκάλυψε, χθες, η «Κ», κάποια «γαλάζια» στελέχη έχουν ήδη διαμηνύσει προς την ηγεσία της Ν.Δ. ότι δεν θα απέχουν, αν κάτι τέτοιο τους εζητείτο, αλλά αντιθέτως θα υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εάν αυτή αφορά υποψήφιο από την Κεντροδεξιά. «Η Ν.Δ. δεν μπορεί να απέχει από μια κορυφαία διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, πρέπει να είναι παρούσα και να τοποθετηθεί», σχολίασε ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι «αν η επιλογή της κυβερνώσας πλειοψηφίας έχει αναφορές και στον χώρο μας, αυτό είναι τιμητικό και δεν πρέπει να το παραγνωρίσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή