ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οχι» Καραμανλή σε Τσίπρα για την Προεδρία

ochi-karamanli-se-tsipra-gia-tin-proedria-2065966

Αρνητική απάντηση στην πρόταση του πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έδωσε ο Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στον πρώην πρωθυπουργό την υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα αλλά ο κ. Καραμανλής ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί και τελικώς απάντησε αρνητικά, παρ' όλο που υπήρξε διχογνωμία ανάμεσα στους συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα, στελέχη της νεότερης «καραμανλικής» γενιάς εξέφραζαν επιφυλάξεις, εν αντιθέσει με παλαιότερους πολιτικούς που εισηγήθηκαν στον πρώην Πρωθυπουργό να αναλάβει την Προεδρία.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καραμανλής -που διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις για έναν δικό του ρόλο στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα- εμφανίστηκε προβληματισμένος και για τους κινδύνους που θα εμπεριείχε μία «συγκατοίκηση», σε μία περίοδο που κάποιες από τις επιλογές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φέρουν την Αθήνα σε τροχιά σύγκρουσης με τους εταίρους της.

Από την πλευρά της Ν.Δ., την στήριξη του κόμματος προς τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο, εφόσον προταθεί για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, φέρεται να διαβεβαίωσε ο κ. Αντ. Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Eλληνα επίτροπο στην Κομισιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κατά την επικοινωνία των δύο ανδρών, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι μιας υποψηφιότητας Αβραμόπουλου για την Προεδρία, βάζοντας τέλος σε σενάρια αποχής της Ν.Δ. από την ψηφοφορία.