Bloomberg: Η Μέρκελ «αποφεύγει να συναντήσει» τον Αλ. Τσίπρα

Bloomberg: Η Μέρκελ «αποφεύγει να συναντήσει» τον Αλ. Τσίπρα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, θέλει να αποφύγει να συρθεί σε μία ευθεία αντιπαράθεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα» και «είναι απίθανο να συμφωνήσει σε μία διμερή συνάντηση μαζί του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα», υποστηρίζεται σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, επικαλούμενο πληροφορίες από ανώνυμες γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

«Ο στόχος της Άγγ. Μέρκελ είναι να δείξει στον Αλ. Τσίπρα ότι είναι απομονωμένος στην Ευρώπη», υποστηρίζει ο αξιωματούχος που μίλησε στο Bloomberg, υπογραμμίζοντας ότι «επιπλέον, βλέπει λίγο χώρο για ελιγμούς ώστε να παρασχεθεί επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα και είναι σκεπτική για τους ισχυρισμούς του Αλ. Τσίπρα ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα καταπολεμώντας τη διαφθορά και αυξάνοντας τους φόρους στους πλούσιους».

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στις επικείμενες επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας, αν και ξεκινά ευρωπαϊκή περιοδεία πριν την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, δεν έχει κλείσει ραντεβού με την κ. Μέρκελ» και επισημαίνεται ότι το γεγονός «που καταδεικνύει την ένταση», «είναι πως η πρώτη κίνηση του νέου πρωθυπουργού ήταν να τιμήσει τα θύματα των Ναζί στην Ελλάδα».

Επίσης, καταγράφεται δήλωση της Άγγ. Μέρκελ, σε συνέντευξη της στην Hamburger Abendblatt, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, ότι «η Ευρώπη θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες που επλήγησαν απ' την κρίση, εφόσον αυτές οι χώρες προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και προσαρμοστούν δημοσιονομικά».

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Κύπρο, στη Ρώμη, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, «με το Βερολίνο να μην είναι ακόμη στην ημερήσια διάταξη».

Σ' ένα άλλο σημείο τού δημοσιεύματος υπογραμμίζεται ότι «ο Έλληνας ηγέτης, ο οποίος εξέδωσε μια δήλωση το Σάββατο, υπόσχεται να τηρήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις», ενώ επισημαίνονται και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι θέλει μια νέα συμφωνία «έως το τέλος του Μαΐου» και ότι «εμείς δεν πρόκειται να ζητήσουμε οποιαδήποτε περισσότερα δάνεια».

Τέλος, αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στο CNN, για την Ελλάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή