Τσίπρας: «Δεν υπάρχει σκέψη» για δάνειο από Ρωσία

Τσίπρας: «Δεν υπάρχει σκέψη» για δάνειο από Ρωσία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κλείσει τη συζήτηση περί ενδεχόμενου προσανατολισμού της Αθήνας προς τη Μόσχα σε αναζήτηση οικονομικής συνδρομής έσπευσε χθες από τη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ λίγες ώρες αργότερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατύπωνε τη δυσαρέσκεια του Βερολίνου έναντι μιας ελληνορωσικής προσέγγισης.

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση εάν η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο κάποιου δανείου από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, απάντησε ότι «βρισκόμαστε σε μια ουσιαστική διαβούλευση και διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και με όσους έχουν δανείσει τη χώρα μας και η χώρα έχει υποχρεώσεις προς αυτούς. Δεν υπάρχει καμία άλλη σκέψη στο τραπέζι». Ανέφερε, δε, ότι με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη συζήτησαν «την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη στάση των δύο κυβερνήσεων στα ευρωπαϊκά φόρουμ, προκειμένου να υπάρξει αναγκαία γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Ρωσία».

Το θέμα ενδεχόμενου αιτήματος της Ελλάδας προς τη Ρωσία για δανεισμό ανέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε την ετοιμότητα της Μόσχας να εξετάσει ένα τέτοιο αίτημα από ελληνικής πλευράς. Είχε προσθέσει, ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία.

Ο κ. Σόιμπλε, ερωτώμενος από το πρακτορείο Reuters, χθες, αφού είπε ότι στη Γερμανία δεν αρέσει η προοπτική προσέγγισης της Αθήνας με τη Μόσχα, πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή