Ν.Δ.: Αντιφάσεις στα μηνύματα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Δ.: Αντιφάσεις στα μηνύματα από τον ΣΥΡΙΖΑ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ αλληλοαναιρούμενων τοποθετήσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο ζήτημα του χρέους βλέπει η Ν.Δ., καλώντας την κυβέρνηση να ανακοινώσει την επίσημη θέση της ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων με τους εταίρους. Στη Συγγρού παρακολουθούν με προσοχή το μπαράζ επαφών τόσο του Αλ. Τσίπρα όσο και του Γ. Βαρουφάκη στην Ευρώπη, τις αντιδράσεις των εταίρων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ενώ διατυπώνουν και μία εύλογη ανησυχία που αφορά τις εσωτερικές αντιφάσεις της κυβέρνησης: τον κίνδυνο η όποια συμφωνία –εφόσον επιτευχθεί– να εγκλωβιστεί στις εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού του εταίρου, των ΑΝΕΛ. «Η κυβέρνηση, διά του λαλίστατου κ. Βαρουφάκη, ομολογεί απερίφραστα ότι, πρώτον, η διαγραφή χρέους δεν είναι πλέον στο τραπέζι, αθετώντας τα όσα έλεγαν μέχρι σήμερα, δεύτερον, ότι δεν θα τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κ. Καραγκούνης, αναδεικνύοντας ωστόσο ότι την ίδια ώρα «ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι το χρέος θα διαγραφεί και δεύτερον, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και κάπου στη μέση ο κ. Σακελλαρίδης συμφώνησε με τον κ. Στρατούλη, επικαλούμενος τον κ. Βαρουφάκη!».

Η Ν.Δ. εμφανίστηκε ενοχλημένη για τις δηλώσεις του κ. Αλ. Τσίπρα, που «ως άλλος Παπανδρέου χαρακτήρισε την Ελλάδα διεφθαρμένη χώρα», ενώ αναμένουν την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών του πρωθυπουργού προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα τόσο στο πολιτικό – οικονομικό μέτωπο όσο και σε αυτό της προεδρικής εκλογής. Αλλωστε, ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποκλείεται να απασχολήσει, εξίσου με την τύχη του Μνημονίου, τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ζ.-Κ. Γιουνκέρ. Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος εμφανίζεται, παρά τις αντιδράσεις μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ως ο επικρατέστερος, ωστόσο η ενδεχόμενη αποχώρησή του από το Κολέγιο των Επιτρόπων προκαλεί αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, καθώς μεταβάλλει τον συσχετισμό στο εσωτερικό της Επιτροπής.

Από πλευράς Κομισιόν υπογραμμίζεται, δε, ότι σε περίπτωση αντικατάστασης του κ. Αβραμόπουλου (ακούγονται οι κ. Παπαδημούλης, Μηλιός) η Ελλάδα θα αναλάβει χαρτοφυλάκιο μικρότερου βεληνεκούς. Ο κ. Σαμαράς «διαβάζει» και τα μηνύματα από το εξωτερικό προκειμένου να διαμορφώσει και την τελική θέση του κόμματος ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Πριν από τις προγραμματικές, όμως, ο τέως πρωθυπουργός θα πρέπει να περάσει από το «βάσανο» της Κ.Ο. του κόμματος που θα συνεδριάσει αύριο στη μία μετά το μεσημέρι. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι δηλώσεις στελεχών για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ, με μία σκληρή ανακοίνωση, η ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα έθεσε ευθέως ζήτημα ηγεσίας στην παράταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στη συνεδρίαση της Κ.Ο. δεν αναμένεται να δοθεί ο λόγος στους βουλευτές, όπως ζητούν οι περισσότεροι. Αντιθέτως, ο κ. Σαμαράς θα ορίσει άμεσα νέα συνεδρίαση για την αποτίμηση του αποτελέσματος. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να αποκλείσει εντάσεις κατά τις ψηφοφορίες που προβλέπονται για την ανάδειξη του γραμματέα της Κ.Ο. και των αναπληρωτών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή