«Ναι» ΠΑΣΟΚ στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Ναι» ΠΑΣΟΚ στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γραμμή της ορατής «ρεαλιστικής στροφής» που, κατά τον κ. Ευ. Βενιζέλο, πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος επισήμανε ότι η στροφή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ πρακτικά επιβεβαιώνει όσα ο ίδιος και τα στελέχη της Χαρ. Τρικούπη αναδείκνυαν χρονολογικά. Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, η οργανωτική δομή της νέας Κ.Ο. Γραμματέας ορίστηκε ο κ. Λ. Γρηγοράκος, με κύρια αιτιολογία ότι στην εκλογική περιφέρειά του, τη Λακωνία, το ΠΑΣΟΚ σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό του (11%). Διευθυντής της Κ.Ο. τοποθετήθηκε ο προηγούμενος γραμματέας της, ο κ. Τ. Ρήγας, ο οποίος δεν είναι πια βουλευτής. Οι 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν, επίσης, ομόφωνα ότι θα ψηφίσουν υπέρ της τοποθέτησης της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής, ενώ θα καταψηφίσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Χθες, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές της άρχισε μόλις και, κατά την εκτίμησή του, είναι ήδη ορατή η «στροφή στην υπευθυνότητα», μακριά από τα «εύκολα, προεκλογικά και ανεφάρμοστα λόγια». Ζήτησε από την κυβέρνηση ταχύτερους ρυθμούς, καθώς «κάθε καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία και άρα τους πολίτες. Δεν χρειάζεται να αυτοσχεδιάζουμε και να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την ανά τακτικά χρονικά διαστήματα διατυπωθείσα θέση του για δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η Κ.Ο. του κόμματος θα υπερψηφίσει τις θετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως παράδειγμα επιβεβαίωσής του, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε τις τελευταίες επαφές της κυβέρνησης με τους κ. Μάριο Ντράγκι και Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ «και κυρίως τις συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση πριν πάμε στο Eurogroup, που είναι το αρμόδιο όργανο». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πιάσει το νήμα από το σημείο στο οποίο το άφησε η προηγούμενη πριν από τις εκλογές, με σκοπό την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, την υπαγωγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή και εξέφρασε τη χαρά του διότι, όπως είπε, «η στάση μας μάς επιτρέπει τώρα να βοηθήσουμε αποτελεσματικά έναν εθνικό σκοπό».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη χθεσινή έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, λέγοντας ότι καλύφθηκε με τη συμμετοχή μόνο των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών και με επιτόκιο πολύ μεγαλύτερο από εκείνο της προηγούμενης έκδοσης. Υπογράμμισε ότι τα έντοκα καλύφθηκαν «επειδή η χώρα εξακολουθεί να είναι τεχνικά σε πρόγραμμα, λόγω της παράτασης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι τοποθετήσεις για το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Χθες, ο κ. Ν. Ανδρουλάκης εκτίμησε (Βήμα FM) ότι «με μια αλλαγή αρχηγού δεν σώζεται το ΠΑΣΟΚ» και ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνέδριο πριν από την ψηφοφορία για ανάδειξη Προέδρου, ώστε να αποφασιστεί πού θα οριοθετηθεί πολιτικά το κόμμα. Ο κ. Ανδρουλάκης προανήγγειλε ότι θα καταθέσει ο ίδιος ένα σχέδιο στο συνέδριο, επισημαίνοντας ότι «δεν ταυτίζεται με την προοπτική να είμαι εγώ σε ένα αξίωμα». Και κατέληξε ότι «η εικόνα των τελευταίων ημερών, για ένα κόμμα του 4,67%, να ενδιαφέρονται 10 υποψήφιοι, είναι κωμικοτραγική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή