ΚΚΕ: Η Ε.E. δεν αλλάζει όπως υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Η Ε.E. δεν αλλάζει όπως υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σταθερά επικριτική γραμμή έναντι της νέας κυβέρνησης εξακολουθεί να κινείται το ΚΚΕ, μετά τη χθεσινή συνάντηση και τις κοινές δηλώσεις των κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γ. Βαρουφάκη, αλλά και την απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα μετά τις 11 Φεβρουαρίου. Στο ΚΚΕ αμφισβητούν ότι η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση αλλάζει τις ισορροπίες στην Ευρώπη, αντιθέτως, εκτιμούν ότι η στάση των εταίρων της χώρας γίνεται ακόμη πιο σκληρή. «Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αλλάζει, όπως υποσχόταν η κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών. Η Ε.Ε., όπως λένε, «παραμένει μια εχθρική, για τους λαούς, συμμαχία και οι όποιες διαπραγματεύσεις, με σεβασμό στους κανόνες της, θα οδηγήσουν σε νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις».

Από τον Περισσό επιμένουν στην πάγια θέση του ΚΚΕ για αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. και για ταυτόχρονη προώθηση όλων εκείνων των ενεργειών που απαιτούνται σε αυτό το πλαίσιο. «Ο δρόμος της ρήξης και της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., της μονομερούς διαγραφής του χρέους», αναφέρεται επιπλέον στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος, «με τον λαό κυρίαρχο στην οικονομία και την εξουσία, είναι ο μόνος δρόμος για να απαλλαγεί ο λαός οριστικά και αμετάκλητα από μνημόνια, επιτηρητές και αντιλαϊκές πολιτικές». Είναι προφανές ότι στον Περισσό δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανοχής προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προκύπτει και από τον σχεδιασμό του ΚΚΕ να καταθέσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δικές του νομοθετικές προτάσεις για την αποκατάσταση εισοδημάτων, παρότι η Κουμουνδούρου έχει ήδη εξαγγείλει παρεμφερείς πρωτοβουλίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή