ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει παντελώς το Μνημόνιο

k-lapavitsas-o-syriza-aporriptei-pantelos-to-mnimonio-2067254

«Εγώ ξέρω τι λέει το διακηρυγμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο οποίο κέρδισε τις εκλογές και τι λέει το κόμμα, οι άνθρωποι με τους οποίους συζητάω μέσα. Αυτό ξέρω. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει παντελώς το Μνημόνιο και ό,τι αυτό σημαίνει», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΒήμαFM» όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη,αναφορικά με τα μέτρα του μνημονίου στη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε.

 Σε ερώτηση αν ο κ. Βαρουφάκης «είναι εκτός γραμμής» απάντησε «δεν είπα αυτό το πράγμα» και πρόσθεσε: «Εγώ αξιολογώ τι συμβαίνει και τι λένε το πρόγραμμα και οι αποφάσεις… Δεν ξέρω πώς ακριβώς το εννοούσε ο κ. Βαρουφάκης. Να τον ρωτήσετε εσείς και θα τον ρωτήσω κι εγώ, όταν τον δω. Εγώ ξέρω ότι το μνημόνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και θα σταματήσει να ισχύει. Αυτό ξέρω ότι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό εκλέχθηκα μαζί του».

Ο κ. Λαπαβίτσας, ωστόσο, σημείωσε: «Ότι χρειάζεται η Ελλάδα βαθιές, διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ποιος εχέφρων άνθρωπος στη χώρα μπορεί να το αμφισβητήσει; Πιστεύω πρώτα ότι θα πρέπει να υπάρξει βαθιά διαγραφή του χρέους. Δεν έχω δει να απορρίπτεται αυτό συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχω δει να αλλάζουν οι προγραμματικές θέσεις του».