«Ποτάμι»: Ρητές δεσμεύσεις ότι η χώρα θα μείνει εντός Ε.Ε.

«Ποτάμι»: Ρητές δεσμεύσεις ότι η χώρα θα μείνει εντός Ε.Ε.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να δώσει ως πρωθυπουργός απτές και έμπρακτες δεσμεύσεις ότι η χώρα θα παραμείνει πάση θυσία εντός του ευρώ θα αξιώσει ο κ. Στ. Θεοδωράκης από τον κ. Αλ. Τσίπρα την προσεχή Τρίτη, αν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης δεν έχει εξευρεθεί λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο της χώρας με τους εταίρους μας.

Σύμφωνα με όσα έλεγαν χθες συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη, το «Ποτάμι» δεν θα αρκεστεί τις επόμενες ημέρες σε γενικόλογες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι τάχα εγγυάται τη ρευστότητα των τραπεζών και τις καταθέσεις των πολιτών. Χαρακτήριζαν τις σχετικές διαβεβαιώσεις «άνευ σοβαρού αντικρίσματος», δεδομένης της άκρως αρνητικής εξέλιξης να διακοπεί η διασφάλιση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και να επαφίεται, όπως έλεγαν, η χώρα στο τελευταίο ευρωπαϊκό μαξιλάρι του ELA που εκ της συστάσεώς του έχει έκτακτο χαρακτήρα. «Για να έχουν αξία οι καθησυχαστικές δηλώσεις των κυβερνώντων, θα πρέπει να συνοδευτούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες από μια καλή συμφωνία με τους εταίρους ώστε οι τράπεζες να δανείζονται και πάλι με μηδενικό επιτόκιο από την ΕΚΤ», τόνιζαν στελέχη του «Ποταμιού». Και προϊδεάζοντας για τις παρεμβάσεις τόσο των βουλευτών όσο και του κ. Θεοδωράκη το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων και της ψήφου εμπιστοσύνης, πρόσθεταν ότι θα πρέπει να υπάρξει παράλληλα το αμέσως επόμενο διάστημα και μια δίκαιη και οριστική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων που καθηλώνει τις τράπεζες και δηλητηριάζει τις ίδιες και την οικονομία του τόπου.

«Ετσι όπως είναι οι τράπεζες σήμερα, περισσότερο μοιάζουν με ΚΕΠ συναλλαγών παρά με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», λένε συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη. Θεωρείται βέβαιο, τέλος, ότι ο επικεφαλής του «Ποταμιού» την προσεχή Τρίτη όχι μόνον θα ασκήσει έντονη και προσωπική κριτική στον κ. Αλ. Τσίπρας για τη στρατηγική επιλογή του να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, αλλά θα τον καλέσει να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν, ύστερα από τρία χρόνια που αποδομεί το Μνημόνιο επικαλούμενος ότι τάχα έχει εναλλακτικό σχέδιο, να ζητάει σήμερα παράταση από τους εταίρους μας για να το καταρτίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή