Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ενδιαφέρον περιμένουν στην Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, κ. Αλ. Τσίπρα, στη Βουλή, με την οποία θα ανοίξει ο κύκλος των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Στο οικονομικό επιτελείο οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις τόσο για τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκη τη Δευτέρα, όσο κυρίως ενόψει του έκτακτου Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου που πολλοί θεωρούν ότι θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της χώρας. Χθες, εκτός από τις εσωτερικές συσκέψεις του υπουργού Οικονομικών με τους αναπληρωτές υπουργούς και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, ο κ. Βαρουφάκης ενημέρωσε και τους εκπροσώπους από το Ποτάμι για την τρέχουσα κατάσταση. Και συγκεκριμένα, τον κ. Χ. Θεοχάρη και την κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο αναζητούν τον κοινό τόπο που θα επιτρέψει να διαμορφωθεί η συμφωνία – γέφυρα που ζητά η Ελλάδα, έως ότου οριστικοποιηθεί το νέο Συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Μάλιστα, συνομιλητές του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γ. Στουρνάρα, μεταφέρουν την άποψή του ότι υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης και αυτό αποτυπώθηκε στην αποδοχή του νέου προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), κ. Γ. Χουλιαράκη, στο τελευταίο Euroworking Group.

Πάντως, τόσο αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, όσο και του ΔΝΤ αναφέρουν στην «Κ» ότι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για να διαπιστώσουν τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση και στις επόμενες κρίσιμες ημέρες. Με το ίδιο ενδιαφέρον, όμως, αναμένουν και τις τοποθετήσεις των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και γενικότερα των υπουργών που χειρίζονται θέματα τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή