Σύστημα… Taxis στον χώρο της Υγείας

Σύστημα… Taxis στον χώρο της Υγείας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία ενός «Taxis στην Υγεία», που θα ελέγχει, θα παρακολουθεί και θα στηρίζει το σύστημα υγείας, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη Βουλή.

Οπως ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, άμεσος στόχος είναι η ολοκλήρωση ενός σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος, ενός αντίστοιχου «Τaxis στην Υγεία», στο πλαίσιο της σύνδεσης της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) με όλες τις δομές στον χώρο της υγείας. Σύμφωνα με τον υπουργό, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα πλήρες σύστημα που θα ελέγχει, θα παρακολουθεί και θα στηρίζει το σύστημα υγείας στην κατεύθυνση της καλύτερης διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας. Οπως είπε, «θέτουμε άμεσα σε εφαρμογή την ψηφιακή υπογραφή και το νέο σύστημα ελέγχου απάτης διά της ΗΔΙΚΑ, με στόχο την άμεση παρέμβαση στις πηγές κόστους του συστήματος».

Αναφερόμενος στην ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη στο πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους θα προσληφθούν (με την ενεργοποίηση παλαιότερων διαγωνισμών) 1.000 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ μέρος των δημόσιων υπαλλήλων που θα επαναπροσληφθούν θα στελεχώσει -σε επίπεδο διοικητικού προσωπικού- τις δομές υγείας.

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε αλλαγές στο μοντέλο της πολιτικής φαρμάκου, προκειμένου να γίνει η Ελλάδα «χώρα έλευσης, έρευνας και επενδύσεων στην παραγωγή φαρμάκου».

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε για τα ισοδύναμα της κατάργησης του 5ευρου και του ενός ευρώ ανά συνταγή, σημειώνοντας ότι θα επανέλθει διάταξη με την οποία ο ΕΟΠΥΥ «καρπώνεται» το χονδρεμπορικό κέρδος φαρμάκων όταν αυτά διατίθενται από τις φαρμακευτικές εταιρείες απευθείας στα φαρμακεία, και επιπλέον θα αξιοποιηθούν κτίρια του Δημοσίου για τη «φιλοξενία» δομών του ΕΟΠΥΥ, που τώρα ενοικιάζουν χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή