Τι προκάλεσε τις «εκρήξεις» Σαμαρά και ΝΔ στη Βουλή

Τι προκάλεσε τις «εκρήξεις» Σαμαρά και ΝΔ στη Βουλή

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πιο σκληρές στιγμές της προεκλογικής περιόδου ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, αναβίωσαν για λίγα λεπτά κατά τη συζήτηση το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Οι παρεμβάσεις των Α. Σαμαρά, Σοφίας Βούλτεψη και Κ. Τασούλα με υψηλότατων τόνων φραστικά σχόλια κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, είναι ενδεικτικές των διαθέσεων της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε την ομιλία Σαμαρά:

Πρώτη αφορμή ήταν η επισήμανση του πρωθυπουργού ότι από τις συνεννοήσεις με τους εταίρους ως προς την δίμηνη, τελικώς, διάρκεια της παρασχεθείσας παράτασης στην εφαρμογή του τελευταίου μνημονικού προγράμματος, προκύπτει η διάθεση της προηγούμενης κυβέρνησης να σχεδιάσει έως και «την τελευταία λεοπτομέρεια τον εκβιασμό της Ελλάδας».

«Ντροπή σας. Ντροπή σας», φώναξε από το έδρανό του εμφανέστατα ενοχλημένος ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Τσίπρας επέμεινε συνεχίζοντας: «Ηταν δική σας επιλογή, συνειδητή και μοχθηρή, η τελευταία σας ελπίδα μήπως και απειλώντας την Ελλάδα δικαιωθείτε ή διασωθείτε εσείς προσωπικά».

«Ντροπή σας» φώναξε για τρίτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Παίξατε την Ελλάδα στα ζάρια…» συνέχισε από του βήματος ανεβάζοντας τους τόνους ο πρωθυπουργός.

«Εσείς θα την παίξετε στα ζάρια» παρενέβη, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, η κα Σοφία Βούλτεψη.

Λίγα λεπτά αργότερα, όταν αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας καλούσε τον κ. Σαμαρά να δηλώσει αν σε ευρωπαϊκά fora θα υποστήριζε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ή την παράταση του ελληνικού προγράμματος «όπως μας ζητάει η κα Μέρκελ», ο κ. Σαμαράς φώναξε μεταδίδοντας εντονότατη δυσφορία: «Όλοι ίδιοι με εσάς θέλετε να είμαστε! Εκατό τοις εκατό σαν εσάς».

Δείτε την ομιλία Τσίπρα:

Το τελευταίο «επεισόδιο» με τον πρωθυπουργό στο βήμα ήταν όταν ο κ. Τσίπρας αναφερόταν στις σχέσεις της χώρας μας με άλλα κράτη.

«Η Ελλάδα αποκτά συμμάχους, η Ελλάδα απέκτησε φωνή, η Ελλάδα διεκδικεί» έλεγε ο πρωθυπουργός, με τη σκυτάλη των διακοπών να έχει πάρει πλέον ο κ. Τασούλας:

«Μοιράζεις τις ευθύνες που θα προκαλέσεις. Μοιράζεις τις ευθύνες από τώρα» είπε, προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας είχαν νωρίτερα εκ νέου διαμαρτυρηθεί: ήταν όταν ο κ. Σαμαράς από του βήματος της Ολομέλειας διατύπωνε τον ισχυρισμό ότι τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέσεις με την τρομοκρατία!

«Τις φυλακές υψίστης ασφαλείας που δημιουργήσαμε φαίνεται ότι πάτε και αυτές να καταργήσετε. Γιατί; Για να είναι πιο εύκολη η απόδραση; Η σχέση με καταδικασμένους τρομοκράτες και επικίνδυνους ποινικούς;» είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ χειροκροτούμενος από ορισμένους «γαλάζιους» αλλά και κάνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτυρηθούν:

«Φαίνεται ότι ακούμπησα κάποιες ευαίσθητες, λεπτές χορδές μιας συγκεκριμένης συνιστώσας, μιας συνιστώσας συγκεκριμένης», ανέφερε σχολιάζοντας τις αντιδράσεις ο κ. Σαμαράς..

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή