Ντ. Κάμερον: Ελλάδα και Ευρωζώνη να συνεργαστούν για εξεύρεση λύσης

Ντ. Κάμερον: Ελλάδα και Ευρωζώνη να συνεργαστούν για εξεύρεση λύσης

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Bρετανικές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες διευκρίνιζαν απόψε ότι κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Κάμερον ότι σε ό,τι αφορά την ουκρανική κρίση, η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρήσει την ενότητα της ΕΕ. Η διευκρίνιση αυτή κρίθηκε αναγκαία σε συνέχεια διαρροών, που έκαναν λόγο για «ρωσική επιθετικότητα», φράση την οποία -οι ίδιες πηγές νωρίτερα- εκ παραδρομής -όπως είπαν- απέδιδαν στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Οι βρετανικές πηγές εκτιμούσαν ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε πως η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία του Μίνσκ, πριν επανεξεταστεί το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συνάντηση, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και η ευρωζώνη θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για την εξεύρεση λύσης.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο κ. Κάμερον υποστήριξε πως Ελλάδα και ευρωζώνη θα πρέπει να δράσουν με υπευθυνότητα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία ότι ενδεχόμενη νέα κρίση στην ευρωζώνη θα πλήξει τη βρετανική οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή