ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Σαν βασανιστήριο της CIA η αντιμετώπιση απο την τρόικα

tsipdai
vvar

Με τα βασανιστήρια της CIA παρομοιάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης την αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομίας απο την τρόικα, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

"Λίγο πριν το έμφραγμα, μας αφήνουν να πάρουμε μερικές ανάσες. Αμέσως μετά μας χώνουν κάτω απο το νερό και ο κύκλος ξαναρχίζει…" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών κι όταν ο γερμανός δημοσιογράφος παρατήρησε ότι "υπάρχουν και καλοί άνθρωποι στην τρόικα", ο κ. Βαρουφάκης συμπλήρωσε:

"Και στη CIA δούλευαν ορισμένοι καλοί άνθρωποι όταν εφαρμοζόταν το βασανιστήριο του νερού παρά την θέλησή τους και γ' αυτό τον λόγο αντιμετώπισαν ένα τρομερό ηθικό δίλημμα…"

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε στο αίτημά του για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χωρίς ένα νέο συμβόλαιο δεν θα μπορέσει ποτέ να σηκώσει το τωρινό βάρος χρέους. «Καταλαβαίνω ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις λέξεις κούρεμα χρέους», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης. « Στην πραγματικότητα όμως αυτό θα ήταν καλύτερο και στο τέλος για τους πιστωτές μάλιστα και οικονομικότερο από ό,τι μια επιμήκυνση των δανείων» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.