ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή νέο αίτημα για άρση ασυλίας Κασιδιάρη

sti-voyli-neo-aitima-gia-arsi-asylias-kasidiari-2068417

Να αποφασίσει η Βουλή για την άρση ή όχι της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ζητούν οι εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να ασκήσουν σε βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος, ύστερα από τη γνωστή ομιλία του στον Ασπρόπυργο, το 2011, όταν είχε καλέσει τους κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια» μετά τις αιματηρές βιαιοπραγίες στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 15/5/2011 ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε μιλήσει στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, λέγοντας, μεταξύ των άλλων: «Αν θέλετε να ξεβρομίσει η περιοχή πρέπει να είστε μια γροθιά και να δώσετε αγώνα, η επόμενη συγκέντρωσή σας να μην είναι στην πλατεία, αλλά να κλείσει κεντρικούς δρόμους. Στην Κερατέα έγινε πόλεμος κυριολεκτικά, στον Άγιο Παντελεήμονα ήμασταν παρόντες όταν σπάσανε τα ΜΑΤ την εκκλησία και έριξαν δακρυγόνα. Στην Κερατέα ξεφορτωθήκαμε τα σκουπίδια, εσείς εδώ θα ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια που σας έχουν φορτώσει, που ληστεύουν, δολοφονούν, που εγκληματούνε. Δεν υπάρχει ούτε κράτος, ούτε αστυνομία, ούτε δικαιοσύνη, ούτε κανείς για να σας καλύψει, βγείτε στους δρόμους».

Εξάλλου, οι εισαγγελικές Αρχές έθεσαν στο αρχείο τις καταγγελίες για ναζιστικό χαιρετισμό που είχε κάνει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τις καταγγελίες σε βάρος των βουλευτών του κόμματος, Κώστα Μπαρμπαρούση και Ηλία Παναγιώταρου για προσβλητικές φράσεις ή ενέργειες.