Υπέρ Μπακογιάννη οι ΑΝΕΛ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση διεμβολισμού της Νέας Δημοκρατίας, με δεδομένη μάλιστα, εκείνη την ώρα, την υποψηφιότητα του κ. Δημ. Αβραμόπουλου, κατέθεσε την Κυριακή ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και, μάλιστα, πριν επισημοποιηθεί η εμπλοκή στην ανακοίνωση του εκλεκτού της κυβέρνησης που είχε προαναγγελθεί για το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Καμμένος, που συναντήθηκε προχθές το απόγευμα με τον κ. Τσίπρα, έσπευσε μάλιστα να ενημερώσει σχετικώς την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που την ώρα της συνάντησης μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου επέστρεφε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα. Το τηλεφώνημα του κ. Καμμένου βρήκε την κ. Μπακογιάννη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Ντόρα, θέλω να ξέρεις ότι σε πρότεινα για την Προεδρία της Δημοκρατίας» φέρεται ειπών ο κ. Καμμένος στην εμφανώς έκπληκτη κ. Μπακογιάννη. Πάντως, το όνομα Μπακογιάννη φέρεται να συζητήθηκε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, κυρίως μεταξύ στελεχών της μετριοπαθούς πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος που διαχρονικά διατηρούν διαύλους επαφής με την πρώην υπουργό.

Το ζήτημα της υποψηφιότητας για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, που θα συγκληθεί λίγες ώρες (16.00) μετά αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες, ο κ. Καμμένος, μέσω Διαδικτύου, προέβη σε ένα σχόλιο που επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες. «Μη βιάζεστε, αύριο (σ.σ. σήμερα) συνεδριάζει η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ για να αποφασίσει για υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Ο,τι είπαμε προεκλογικά ισχύει».

Σκληρή γραμμή έναντι Ε.Ε.

Εν τω μεταξύ, οι ΑΝΕΛ παραμένουν σταθερά στη σκληρή γραμμή έναντι της Ευρωζώνης. Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή αναφορά του υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, οποίος σχολιάζοντας τις αναφορές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σημείωσε πως «ο Σόιμπλε να μη λυπάται για τους Ελληνες. Να λυπάται για τις πρακτικές του και την πολιτική του… Οι ΑΝΕΛ και η νέα κυβέρνηση θα εργαστούμε για να ξαναβρεί η Ευρώπη τον χαρακτήρα αλληλεγγύης, ισονομίας και ισοτιμίας και να πάψει να είναι μια Ευρώπη μερκελοποιημένη ή γερμανοποιημένη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή