Πρόταση Σαμαρά για φιλοευρωπαϊκό μέτωπο

Πρόταση Σαμαρά για φιλοευρωπαϊκό μέτωπο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιφυλάξεις αλλά όχι με διάθεση απόρριψης αντιμετώπισαν, χθες, «Ποτάμι» και ΠΑΣΟΚ την πρωτοβουλία του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, για τη συγκρότηση φιλευρωπαϊκού μετώπου, που θα δραστηριοποιηθεί με στόχο την αποτροπή δυσμενών για τη χώρα εξελίξεων.

Σε μια προσπάθεια «απόκρουσης» τόσο των κινδύνων για τη χώρα από ένα πιθανό, πλέον, αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την Ευρωζώνη όσο και των εσωκομματικών πιέσεων, ο κ. Σαμαράς, όπως είχε προαναγγείλει, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ, επικοινώνησε με τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλο, με στόχο τη συγκρότηση ενός μετώπου διασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Ωστόσο, συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη σημείωναν ότι δεν είναι απαραίτητη η συγκρότηση κανενός είδους μετώπου από τη στιγμή που κάθε πολιτικός αρχηγός εκφράζει δημοσίως και καθημερινώς τις απόψεις του και όλοι –με πρώτον τον κ. Τσίπρα– κρίνονται από τις επιλογές τους.

Από το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωναν –έστω και με καθυστέρηση– την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος είπε στον τέως πρωθυπουργό ότι πρέπει να αναμένουν την άμεση, επίσημη και σε βάθος ενημέρωση των κομμάτων από την κυβέρνηση, με στόχο «να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο για τους πολίτες και την οικονομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι επαφές του κ. Σαμαρά με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς δεν περιορίστηκαν στη χθεσινή ημέρα αλλά και σε αυτές που προηγήθηκαν, κυρίως προς την πλευρά του «Ποταμιού» που συνιστά τον πλέον «ζωντανό» φορέα στο κέντρο πολιτικού φάσματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς, που επιδιώκει να ηγηθεί του φιλευρωπαϊκού μετώπου, σε δήλωσή του σημείωσε ότι «αν και το αδιέξοδο είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη… η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, που αποτελεί τον μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας. Μια διαπραγμάτευση που πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης». «Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, η ρήξη δεν είναι λύση» κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή