Κριτική από Ν.Δ. στους χειρισμούς της κυβέρνησης

Κριτική από Ν.Δ. στους χειρισμούς της κυβέρνησης

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις στο μέτωπο της (μη) διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους επικρατεί στη Ν.Δ., με τον κ. Αντώνη Σαμαρά να συγκαλεί εκτάκτως σήμερα το –άτυπο– Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος προκειμένου να σταθμιστούν τα δεδομένα.

Σε αυτό το κλίμα, ο τέως πρωθυπουργός είχε, χθες, στο γραφείο του στη Συγγρού την τακτική συνεργασία που έχει εγκαινιάσει με το οικονομικό επιτελείο της απελθούσας κυβέρνησης. Οι κ. Γκίκας Χαρδούβελης, Χρήστος Σταϊκούρας και Τάσος Αναστασάτος βρέθηκαν στα «γαλάζια» γραφεία, όπου και υπήρξε διεξοδική συζήτηση για το, εις βάρος της Ελλάδας, κλίμα μετά το προχθεσινό Eurogroup. Αντίστοιχη συνάντηση, με τη συμμετοχή πάντοτε και των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά, Δ. Σταμάτη, Χρ. Λαζαρίδη και Στ. Παπασταύρου, πραγματοποιήθηκε και την προηγούμενη Τετάρτη, ενώ προγραμματίζεται και για την επόμενη εβδομάδα. Κοινό συμπέρασμα των συζητήσεων είναι ότι η Αθήνα παρουσιάστηκε απροετοίμαστη στις διαβουλεύσεις με τους εταίρους. «Παίξαμε σε λάθος γήπεδο», σχολίαζαν από τη Ν.Δ., σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επεδίωξε μία πολιτική λύση, την ώρα που το Eurogroup ζητούσε δεδομένα. Στη Συγγρού καταγράφουν και τις δημόσιες δηλώσεις των υπουργών που συμμετείχαν στο Eurogroup, όχι μόνον του κ. Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επέκρινε την ελληνική πλευρά ότι δεν είναι έτοιμη να περιγράψει ούτε καν το 70% του προγράμματος που αποδεχέται, αλλά και του, φίλα προσκείμενου, Κύπριου υπ. Οικονομικών που δήλωσε άγνοια για το τι πραγματικά επιδιώκει η Αθήνα.

Πίσω στη διαπραγμάτευση

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να επιστρέψει, το ταχύτερο, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και με πνεύμα εθνικής ευθύνης να αναζητήσει την καλύτερη λύση που δεν θα τινάζει στον αέρα τη χώρα.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος αναμένεται να είναι και οι σημερινές αναφορές του κ. Σαμαρά, στο Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα κάνει αναφορά και στα εσωκομματικά, έστω κι αν λόγω των καταστάσεων και της αναβολής της προγραμματισμένης για αύριο Κοιν. Ομάδας αυτά έχουν έλθει, προσωρινά, σε δεύτερη μοίρα. Ο κ. Σαμαράς σχεδιάζει, πλην της συνεδρίασης της Κ.Ο. που θα καθοριστεί εκ νέου και της σύγκλησης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος στα τέλη του μηνός, να προτείνει τη διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, που θα έχει ως αντικείμενο όχι μόνον τον εκλογικό απολογισμό, αλλά και τη διαμόρφωση του προφίλ της Ν.Δ. εφεξής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή