Θεοδωράκης με Τσίπρα και Σουλτς

Θεοδωράκης με Τσίπρα και Σουλτς

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αλ. Τσίπρα, αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, επαναλαμβάνοντας και στους δύο τη σταθερή θέση που εκφράζει τις τελευταίες ημέρες: ότι το «Ποτάμι» θα στηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία με τους εταίρους η οποία θα διασφαλίζει την ομαλή πορεία της χώρας εντός της Ευρωζώνης, καθώς θεωρεί καταστροφική για την Ελλάδα οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.

Την θέση αυτή φέρεται να επανέλαβε ο κ. Θεοδωράκης πρωτίστως στον πρωθυπουργό, καθώς υπενθυμίζεται ότι ήδη από προχθές προανήγγειλε πως οι 17 βουλευτές του «Ποταμιού» θα ψηφίσουν κάθε έντιμη συμφωνία για την Ελλάδα, ακόμη κι αν αυτή απορριφθεί από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η επικοινωνία άλλωστε –που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Θεοδωράκη– είχε στόχο να υπογραμμισθεί ότι είναι αδιανόητο τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πληροφορούνται τις εξελίξεις από τα ΜΜΕ και να ζητηθεί από τον πρωθυπουργό πλήρης και επίσημη ενημέρωση. Πολύ περισσότερο όταν στη Σεβαστουπόλεως δεν κρύβουν τις τελευταίες ώρες την έντονη ανησυχία τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων, με αρκετά στελέχη του «Ποταμιού» να καταλογίζουν πρωτίστως στην κυβέρνηση την ευθύνη για το μέχρι τώρα αδιέξοδο.

Τον στόχο να βοηθήσει το «Ποτάμι» στην εξεύρεση λύσης πριν λήξει το τελεσίγραφο του Eurogroup είχε και διαρροή που έγινε αργά το βράδυ για το περιεχόμενο της συνομιλίας του κ. Θεοδωράκη με τον κ. Σουλτς. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου φέρεται να διαβεβαίωσε τον επικεφαλής του «Ποταμιού» ότι «οι εταίροι είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την παράταση του τεχνικού προγράμματος για έξι μήνες –αν το ζητήσει η Ελλάδα–, δίνοντας παράλληλα την ευελιξία στην κυβέρνηση να εφαρμόσει μέτρα κοινωνικής ανακούφισης που θεωρεί απαραίτητα και είχε προτείνει προεκλογικά».

Και στο ίδιο πνεύμα ο κ. Σουλτς επισήμανε στον κ. Θεοδωράκη την ανάγκη η ελληνική πλευρά, αφού εξειδικεύσει ποιο είναι το 70% των δεσμεύσεων του Μνημονίου που δέχεται και ποιο το 30% που απορρίπτει, να προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους της στην Ε.Ε., υπογραμμίζοντας, σε αντίθετη περίπτωση, τον κίνδυνο πλήρους απομόνωσης της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή